Candelabre – eleganta si rafinament

In evul mediu nu stiau ei prea multe, dar au inventat primul candelabru, sau stra-stra-strabunicul candelabrului modern. Atunci candelabrele erau o cruce formata din doua bucati de lemn care aveau in cele 4 pucte extreme ale sale cate un cui in care era pusa cate o lumanare , pentru a fi securizata acolo. De mijlocul constructiei astfel rezultate era prinsa o franghie sau un lant cu ajutorul caruia era prins si suspendat de tavanul incaperii. Inca de atunci inaltimea se ajusta in functie de inaltimea camerei si de preferinte. Acestea puteau fi vazute doar in locuintele celor bogati.

candelabreDin secolul 15, au inceput sa apara forme mai complexe ale suporturilor, bazate pe cercuri sau sub forma unei coroane, intalnite, si de aceasta data, in casele nobilimii dar mai ales in palate. Pretul mare pe care acesta il avea l-a facut un simbol al luxului si al statutului social. Asadar, daca doriti sa decorati o incapere si sa ii dati un aspect plin de eleganta si de rafinament, alegeti sa folositi candelabre. Acestea vor ramane mereu un simbol al elegantei si vor oferi acel punct de atractie si de admiratie.

Insa sa vedem ce s-a mai intamplat cu candelabrele de-a lungul istoriei. Pana la inceputul secolului 18 aceste candelabre s-au dezvoltat foarte mult ca si model si ca si materiale folosite in conceperea lor. Acesta este momentul in care a inceput sa se placheze sau sa se sufle candelabrul cu aur, si sa se adauge cat mai multe brate pentru cat mai multe lumanari. De asemenea au inceput sa se adauge motive de design specifice greciei si romei antice. Mai tarziu, cand s-a dezvoltat industria sticlei, a permis o productie mai ieftina a cristalului si lumina care se reflecta din el a devenit foarte populara, agatandu-se fel de fel de forme din acesta la cadrul deja existent. Asa s-a ajuns la denumirea de candelabre de cristal.

Candelabre din acryl sau din cristal gasiti in magazinul de corpuri de iluminat Universul Luminii, de unde puteti sa alegeti candelabre cu diferite forme si culori, conform nevoilor voastre.

GD Star Rating
loading...
Candelabre - eleganta si rafinament, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns