3 aspecte de care sa tii cont atunci cand iti alegi terenul pentru casa

| Casa si gradina | martie 18, 2013

Pentru a avea o casa perfecta pentru tine si familia ta trebuie sa gasesti mai intai terenul perfect pentru casa ta, iar acest lucru este probabil cel mai esential din tot procesul prin care trebuie sa treci ca la final tu impreuna cu membrii familiei va declarati multumiti de rezultatul final.

Aparitia crizei imobiliare in anul 2008 are si avantaje destul de mari pentru cei care sunt in cautarea terenului mult visat. In primul rand preturile au scazut foarte mult odata ce asa-zisa bula imobiliara s-a spart si in al doilea rand pentru ca au reaparut multe terenuri la vanzare majoritatea dintre ele scoase la vanzare de proprietari care sperand la un castig consistent au cumparat de-alungul anilor mai multe terenuri pentru a le revinde la preturi mai mare, insa dupa ce a venit criza s-au panicat ca au ramas cu ele si acum sunt dispusi sa le vanda la preturi mai decente numai sa recupereze o parte din banii investiti.

Primul aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand cauti un teren construibil este pozitionarea sa. Acest aspect depinde foarte mult si de bugetul alocat terenului si inevitabil, ce tip de proiect casa ai in minte ca sa ai un minim de cerinte pentru terenul pe care il cauti. Tot la acest capitol intra si locatia terenului sau mai exact zona unde ti-ai dori sa construiesti locuinta familiei tale. Neaparat terenul in cauza trebuie sa fie intravilan si contruibil, altfel nu are nici un rost sa va bateti capul oricat de tentant ar fi si oricate promisiuni veti primi ca lucrurile se vor rezolva mult mai repede decat ar parea. Nu va lasati pacaliti, ingnorati orice teren care nu este intravilan.

Dupa ce ai ales zona sau poate chiar zonele e timpul sa prospectezi piata si sa afli ce preturi au terenurile in acea zona. Cea mai simpla metoda este sa cauti pe internet terenuri in zona dorita, notezi preturile terenulurilor din zona si incepi sa faci calcule. Nu uita ca de obicei preturilr afisate sunt negociabile si in functie de cat de bun negociator sunteti puteti scadea pretul si cu 15-20%, dar in mod normal procentul este de 5-10% din pretul afisat.

Al doilea aspect la fel de important ca si primul din punctul meu de vedere este legat de utilitatile disponibile. Nu puteti face nici un compromis la acest capitol pentru ca e foarte posibil sa scoateti din buzunar mult mai multi bani decat daca ati fi achizitionat un teren cu toate utilitatile deja trase. In principal ar trebui ca in preajma terenului sa exista un stalp de lectricitate de la care sa va puteti racorda foarte usor. In cazul in care cautati un teren intr-o zona periferica a unui oras e de preferat ca acesta sa fie racordat la apa pentru ca altfel costurile vor fi destul de mari, iar in cazul in care terenul se afla intr-o zona de tara trebuie sa verificati daca puteti fora dupa apa si ce costuri implica aceasta actiune. Nu uitati nici de gaze sau de canalizare, lipsa lor implica costuri suplimentare si implicit timp pierdut, deci calculati cu atentie inainte de a va decide.

Al treilea aspect este forma terenului, pentru ca nu orice teren se potriveste cu acele proiecte de case pe care le aveti in gand si din care veti alege unul la momentul potrivit.

Un teren acceptabil trebuie sa aibe o deschidere la strada de minim 10 m, desi recomandat este 12 m si sa aibe o forma regulata, de preferat dreptungiulara sau macar patrata (dar aici tineti cont si de proiectul casei). Suprafata ideala acceptata de majoritatea persoanelor care isi construiesc in zilele noastre case este de 500 mp. Daca va doriti o casa mai mare sau o casa cu o curte mai mare unde sa puteti amplas ao piscina sau un teren de joaca pentru copii puteti alege si un teren cu o suprafata mai mare, dar e recomandat sa nu depasiti 1.000 mp pentru ca atunci va fi destul de problematic.

Pe langa aceste 3 aspecte importante mai trebuie sa tineti cont si de eventuali vecini, de accesul catre teren, de panta terenului, de asezarea terenului fata de punctele cardinale si multe altele, insa cu siguranta nu veti intalni un asa-zis teren perfect ci doar terenul care se apropie cel mai mult de ceea ce va doriti.

GD Star Rating
loading...
3 aspecte de care sa tii cont atunci cand iti alegi terenul pentru casa, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

1,364 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive