Salteaua potrivita pentru tine

Cei care sunt in cautarea unei saltele noi, ar trebui sa fie constienti ca nu exista o saltea universala care sa fie buna pentru toata lumea. Dimpotriva, la fel cum corpurile noastre difera, tot asa si nevoile de odihna si de confort in timpul siestei. Unele tipuri de saltele sunt in asa fel construite, incat sa rezolve multe probleme din timpul somnului sau sa adreseze anumite nevoi precise. In acest articol vom descrie mai pe larg care sunt variantele disponibile pe piata si vom incerca sa gasim impreuna un raspuns plauzibil la intrebarea: care este cea mai potrivita saltea pentru tine?

Primele aspect pe care ar trebui sa le aflati sunt cele legate de constructia saltelelor in sine. Tipul de constructie va determina tot ceea ce tine de confort, felul in care va veti simti asezati pe salteaua respectiva: cat este de moale, daca ia forma corpului, daca sustine partea lombara a spatelui, etc. Tot constructia este cea care determina tipul saltelei. Exista doua tipuri principale: saltele cu arcuri, saltele din spuma sau saltele mixte care reprezinta o combinatie a celor doua tipuri de mai sus. Primele sunt saltele ortopedice tip relaxa, care au in constructie un numar de arcuri flexibile, care dau o anumita enduranta saltelei. Cu cat este mai mare numarul arcurilor inglobate in suprafata cu atat va creste calitatea saltelei, iar raspunsul la presiune va fi mai localizat. Un astfel de raspuns conteaza atunci cand nu vrem sa ii deranjam pe partenerii nostri in timpul somnului, atunci cand ne miscam. Saltele de acest gen pot fi atat moi, cat si tari. Cele mai scumpe (si de calitate) sunt cele moi cu numar mare de arcuri. Totusi, persoanele cu anumite probleme ale spatelui, prefera o suprafata mai dura in timpul somnului.

Saltelele din spuma pot fi compuse din mai multe tipuri de material, pornind de la spuma clasica, pana la spuma memory visco elastica sau spuma din latex. Ca in cazul saltelelor cu arcuri si aici gradul de confort si de calitate difera in functie de un criteriu esential, si anume, densitatea spumei. Cu cat mai densa este spuma, cu atat mai durabila si confortabila va fi salteaua. Saltelele de top vor avea incorporate straturi din diferite tipuri de spuma pentru a beneficia de trasaturile fiecarui tip.

Asadar sa revenim la intrebarea: care tip de saltea ti se potriveste cel mai bine?

Anii indelungati de cercetare medicala si sfaturi ortopedice sugereaza ca cel mai bun tip de salte este acela care se muleaza cel mai bine pe corpul celui care o foloseste cel mai frecvent. Acest lucru ar sugera ca saltelele din spuma ar fi cele mai bune. Adevarul este ca o saltea cu arcuri poate face acest lucru la fel de bine, daca are densitatea potrivita. Si atunci ne intoarcem la problema initiala. Oamenii sunt diferiti: nu toti dormim in aceeasi pozitie. Nu toti avem probleme cu spatele. Nu toti suferim de insomnii si ne rasucim de foarte multe ori de pe o parte pe alta in timpul noptii. Gandeste-te bine care sunt caracteristicile care definesc siesta ta: cam de cate ori te trezesti pe noapte? In ce pozitie te simti cel mai comod? Suferi de afectiuni ale oaselor sau ale coloanei? Dormi singur/a sau ai un partner/partenera? Vrei sa te cufunzi efectiv in saltea sau preferi o suprafata mai ferma? Raspunde la toate aceste intrebari si intra aici pentru a vedea care sunt posibilitatile pe care le ai. Si nu uita: sanatatea ta depinde de felul in care te odihnesti!

GD Star Rating
loading...
Salteaua potrivita pentru tine, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns