Amenajeaza-ti casa in stil italian

Modernismul a acaparat si desingul interior al casei. Romanii au prins gustul simplitatii si incearca pe cat posibil sa intre in rand cu occidentalii. Acei occidentali care pun tot mai mult accent pe simplitate si eleganta minimalista, rafinamentul unui design incantator al unui obiect de mobilier, a fost acum inlocuit cu un design abstract uneori, mai ales in ceea ce privesc decoratiunile.

Totusi, daca faci parte din cei care isi doresc o casa in cel mai pur stil elegant, cu un rafinament aparte, atunci alege sa-ti amenajezi casa in stil italian. Stilul italian este recunoscut dupa liniile complexe pe care le detin atat obiectele de mobilier, precum si cele mai nesemnificative obiecte decorative, acestea fiind practic cele care pot sa te scoata din stilul clasic pur sau pot adanci aceasta idee.

Detaliile arhitecturale ale stilului italian s-au evidentiat foarte mult intr-o perioada si in Romania, atunci cand arhitectii din tara lui Michelangelo au venit in Romania pentru a-si pune pe tava maestria invatata in tara mama, si de la implementarea stilului italian in mari castele si palate din Romania, acesta a coborat si in mai micile case ale instaritilor vremurilor trecute.

Daca vrei sa faci parte din acele vremuri trecute si sa-ti impresionezi prietenii cu un interior de poveste, amenajeaza-ti locuinta in stil italian. Bineinteles, pentru a beneficia cu totul de aceste stil, ai nevoie de o casa cu dimensiuni considerabile. Un apartament simplu, de bloc, poate doar cuprinde mici aspecte ale stilului italian. Spre exemplu, stilul italian in amenajarea casei este in primul rand remarcat prin faptul ca salonul casei este de fapt o mare terasa. Italienii adora spatiile deschise, cu priveliste spre o gradina mare chiar din interiorul casei. De aceea, salonul trebuie sa prezinte un perete cat mai putin iesit in evidenta, astfel ca e de preferat geamuri imense care se pot demonta usor sau care se deschid spre exterior.

In salon se va regasi o biblioteca impresionanta, alaturi de o canapea invelita intr-un material clasic, de culoare verde sters care sa contrasteze cu mobilierul din lemn masiv. De asemenea, se va monta o masa tot din lemn masiv, alaturi de doua sau patru scaune cu spatar inalt, daca se pastreaza linia clasica, sau cu spatar scurt, dar cu linii usor mai complexe.

Interiorul este invadat de mobilier cu o expresivitate aparte. Pana si cel mai neinsemnat scaun de bucatarie trebuie sa fie realizat cu linii complexe, iar masa de bucatarie sa fie o adevarata opera de arta, prin sculptura de pe picioarele acesteia. In dormitor, oglinda cu rama de lemn este atractia principala. In plus, dormitorul trebuie sa fie oarecum in asentiment cu oglinda. De obicei, in amenajarea casei in stil italian, absolut tot mobilierul se realizeaza in aceeasi nota, fiind practic un tot.Daca am mentionat de un tot unitar in ceea ce priveste stilul italian, trebuie mentionat faptul ca parchetul si gresia joaca un rol foarte important. Se cunoaste traditia gresiei din Italia, fiind reunoscuta la nivel mondial pentru aspectul extraordinar al acesteia.

Asadar, indiferent unde ati fi, daca sunteti din vest, apelati la un specialist in amenajari interioare Timisoara pentru a va indruma spre realizarea unui design interior incantator in cel mai pur stil italian posibil.

GD Star Rating
loading...
Amenajeaza-ti casa in stil italian, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns