Cum sa iti mentii afacerea in siguranta?

Daca esti posesorul unei afaceri, inseamna ca ai numeroase bunuri pe care trebuie sa le protejezi, dar si angajati, pe care trebuie sa ii controlezi tot timpul. Daca afacerea este de tipul unui magazin, sau a unui depozit, exista intotdeauna riscul de furt. Hotii intotdeauna vor viza magazine, deoarece stiu ca aici exista intotdeauna bani si produse de valoare mare. Din acest motiv, este bine sa iti asiguri afacerea si magazinul cu cat mai multe elemente de siguranta, pentru a preveni pe cat posibil riscul de a ramane fara bunuri.

Ce trebuie sa faci in acest sens?

Primul lucru asupra caruia trebuie sa iti opresti atentia este o strategie de siguranta bine pusa la punct. Analizeaza fiecare risc in parte, incearca sa gasesti solutii pentru a-l elimina si trece totul in plan. odata ce ai strategia gata, asigura-te ca le oferi instructiuni cat mai bune angajatilor. O simpla abordare de genul ” Cu ce va putem ajuta” poate sa dezarmeze un potential hot si sa il faca sa isi abandoneze orice plan.

Nu trebuie sa iti bazezi toata siguranta pe angajati, deoarece chiar ei pot face parte din randul celor care vor sa sustraga produse. Daca vrei sa fii in deplina siguranta, este esential sa iti dotezi magazinul si cu un sistem de alarma, alaturi de un sistem de supraveghere video.

Niste camere supraveghere pot sa creasca siguranta unui spatiu cu pana la 90 %, in conditiile in care niciun hot nu risca sa sparga un spatiu supravegheat, fiind foarte usor de recunoscut ulterior. Cum este destul de dificil sa poarte o masca, atunci cand intra intr-un magazin, acesta va cauta intotdeauna o solutie nesupravegheata. Prin intermediul unor camere video poti sa iti controlezi si angajatii foarte bine si le poti descoperi comportamentul si modul in care lucreaza. In felul acesta, le poti oferi indicatii despre ceea ce ar trebui sa faca, poti descoperi momentele in care gresesc si poti sa iti transformi afacerea intr-una foarte eficienta.

Pe langa sistemul de supraveghere video, vei mai avea nevoie de un sistem de alarma. Este un element esential in cadrul unei afaceri si poate oferi o multime de beneficii. Daca ti-ai instalat sistemul de alarma, asigura-te ca inchei si un contract cu o companie de paza, care sa poata interveni rapid, in cazul in care se intampla un eveniment neplacut si asigura-te ca iti dotezi fiecare obiect de valoare din magazin cu senzori legati la sistemul de alarma. in felul acesta, nu va putea nimeni sa iasa din magazin cu obiecte de valoare pe care nu le poseda.

Siguranta este esentiala in orice afacere, deoarece aceasta poate sa fie unul dintre elementele principale care duc la succes.

Din acest motiv, este bine sa nu o neglijezi si sa ii oferi toata atentia de care are nevoie. Chiar daca la inceput, poate fi destul de costisitoare, linistea data de lipsa riscului este fara pret.

GD Star Rating
loading...
Cum sa iti mentii afacerea in siguranta?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns