Istoria candelabrelor

Candelabrele au evoluat foarte mult din evul mediu, cand se prezentau sub forma a doua bucati de lemn sub forma unei cruci, la capetele careia erau infipte lumanarile si care erau atarnate de tavan cu franghie sau lant. Abia din secolul 15 forma si materialul din care era realizat a inceput sa se schimbe si sa prinda forme chiar artistice.

Sticla si cristalul au inceput sa faca parte din aceasta opera de arta abia in secolul 18, cand deja candelabrul nostru avea mai multe brate pentru cat mai multe lumanari, care sa lumineze frumos orice incapere.

La inventarea iluminarii pe baza de gaz, la mijlocul secolului 19, multe dintre candelabrele cu lumanari au fost transformate. Insa la sfarsitul secolului avea sa apara electricitatea si iluminarea cu ajutorul electricitatii, si multe candelabre foloseau ambele tipuri de iluminare. Odata cu raspandirea retelelor electrice, standardul a devenit candelabrul cu energie electrica. La finalul secolului 20, candelabrul era deja un corp de iluminat folosit in decoruri pentru a crea puncte focale ale incaperii.

Cel mai mare candelabru cu cristal de Boemia din lume a fost oferit in dar de regina Victoria si este acum in palatul Dolmabahce din Istanbul. Acesta are 750 de becuri si cantareste 4,5 tone. Tot la Dolmabahce este si cea mai mare colectie de candelabre din cristal de Boemia si de Baccarat din lume.

Alegeti-le ca sa decorati incaperi mari, spatioase, ca si salile de bal sau in holurile mari ale hotelurilor. Puteti adapta un candelabru de dimensiuni mai mici chiar si in sufrageria sau livingul vostru. Dati stil si eleganta casei voastre cu ajutorul candelabrelor!

GD Star Rating
loading...
Istoria candelabrelor, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns