Cum sa cureti o saltea de mari dimensiuni

Potrivit studiilor stiintifice, adultii au nevoie de 7-8 ore de somn in fiecare noapte. Asta inseamna ca ar trebui sa dormi intre 2 555 – 2 920 ore in fiecare an. Este, cu siguranta, mult timp pe care trebuie sa il petreci pe salteaua din pat! Dar nu petreci timp pe saltea doar atunci cand dormi, nu-i asa? Sunt si zile in care esti bolnav si esti tintit la pat toata ziua. Ai putea, de asemenea, sa petreci timp suplimentar in pat cand ai chef de o lectura buna, vrei sa vizionezi un film cu cei apropiati sau, pur si simplu, vrei sa te incalzesti sub plapuma, relaxandu-te. Se pare ca iti petreci mai mult timp pe saltea decat probabil ai realizat.

Intrebarea este: Cand ti-ai curatat profund salteaua ultima oara? Cel mai probabil folosesti o saltea de mari dimensiuni, care nu se curata prea usor. Pulverizarea cu un spray frumos mirositor nu este considerata o metoda reala de curatare a saltelei. Cand stai pe saltea, celulele moarte ale pielii, bacteriile, virusurile si diferite bacterii se scufunda prin straturile de material ale saltelei tale. Deoarece aceste particule sunt microscopice sau extrem de mici, este usor sa uitam de existenta lor. Din pacate, insa, aceste particule sunt foarte reale si ne pot afecta sanatatea si somnul.

Aspira-ti profund salteaua!

Atunci cand planuiesti sa iti cureti salteaua, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa apuci furtunul de la aspirator si sa il apesi tare pe fiecare centimetru al saltelei. Cand faci acest lucru, reusesti sa aspiri toate aceste celule moarte ale pielii si particulele daunatoare care se impregneaza in fibrele saltelei tale.

Dezinfecteaza-ti salteaua!

Salteaua ta trebuie sa fie odorizata in mod regulat. Daca iti apropii nasul de saltea, este posibil sa simti un miros neplacut de mucegai. Uneori, salteaua poate mirosi chiar ca un organism uman. Pentru a-ti dezinfecta salteaua, poti presa putin bicarbonat de sodiu pe suprafata ei, lasandu-l sa actioneze timp de treizeci de minute. Dupa scurgerea acestor minute, aspira bicarbonatul de sodiu in acelasi mod in care ti-ai aspirat salteaua cand ai inceput intregul proces de curatare.

Elimina petele de pe saltea cat mai repede posibil!

Daca iti patezi salteaua, incearca sa elimini aceste pete cat mai repede posibil pentru a evita orice dezvoltare de bacterii pe termen lung. De obicei, petele pe salteau provin de la diferite fluide, cum ar fi sange, voma, sudoare si alte fluide corporale. Acestea pot fi eliminate in mod eficient prin tamponare cu o laveta inmuiata in peroxid de hidrogen. Atata timp cat actionezi rapid, petele pot fi eliminate extrem de bine, ca si cum nu ar fi existat vreodata.

Pastreaza-ti salteaua uscata!

Mai ales daca salteaua este fabricata din spuma de memorie, lichidul poate fi cel mai mare dusman al saltelei. Cand apa si alte lichide intra in spuma de memorie, pare ca acestea nu vor mai iesi. Acest lucru poate provoca, de asemenea, riscul de aparitie a mucegaiului. Indepartarea apei din saltea poate fi o provocare, asadar incearca sa tii departe bauturile de pat, pentru a evita orice fel de scurgeri. Daca se intampla, insa, sa versi vreun lichid pe saltea, incearca sa utilizezi un ventilator care sa o usuce cat mai bine.

Daca vrei sa afli mai multe despre acest subiect, iata un alt articol saltele pe care ai putea sa il gasesti deosebit de interesant.

GD Star Rating
loading...
Cum sa cureti o saltea de mari dimensiuni, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns