De ce iubim cu totii pietrele pretioase?

Piata pietrelor pretioase este tot mai infloritoare de la secunda la secunda, iar motivul din spatele acestui succes este placerea pe care ne-o ofera purtarea acestor accesorii superbe. Uneori, ele sunt pretioase pentru noi deoarece le consideram pietre mistice, iar alteori sunt pretioase pentru noi deoarece ne place culoarea lor, designul lor, si ne adauga stil intregii tinute. Pe scurt, in ambele sensuri, sunt pretioase pentru noi.

Aceasta simpatie si atasare a fiintelor umane fata de pietrele pretioase dateaza inca de pe vremea Domnului Iisus Hristos. Cu toate acestea, in acea era, astfel de pietre erau cunoscute pentru efectele lor mistice, in principal, dar si pentru culoarea si stralucirea lor fermecatoare.

Cu trecerea timpului, oamenii, din placere nemuritoare pentru pietrele pretioase, au inclus aceste elemente in moda, motiv pentru care pretul lor a crescut. Acum, preturile pietrelor pretioase sunt direct proportionale cu numarul lor de carate.

Astazi sunt utilizate pe scara larga diamante, safire, smaralde, rubine si alte tipuri de pietre pretioase in bijuteriile pe care le poarta in special femeile. Inelele de logodna sunt nelipsite de cel putin o piatra pretioasa in centrul lor, acestea continand, de cele mai multe ori, diamante. De asemenea, inelele de logodna pot avea in componenta lor safire, smaralde sau rubine, folosite atat ca pietre principale, cat si ca pietre suplimentare, in jurul unei pietre centrale mai mari.

Exista unele locuri in lume, cum ar fi India, unde pietrele pretioase si semipretioase se gasesc in numar destul de mare, motiv pentru care acestea au un pret mai mic acolo decat in alte parti ale lumii. De pilda, safirul albastru sau safirul roz, care sunt extrase din Ceylon, au in aceasta zona un pret mult mai mic decat in Europa. Asadar, nu este de mirare faptul ca indienii poarta multe bijuterii cu pietre pretioase, chiar daca veniturile lor financiare sunt destul de mici.

Vezi si:  Cum iti alegi colantii? Cateva reguli de aur

In Occident, unde piata bijuteriilor este infloritoare, pietrele pretioase sunt vandute mai bine ca oriunde, chiar daca unele dintre ele costa mii de euro. Occidentalii, insa, desi poarta adesea pietre pretioase, nu sunt pe deplin constienti de proprietatile lor mistice. Cu toate acestea, ei folosesc in numar mare aceste elemente stralucitoare si le vor folosi multi ani de acum incolo, datorita impactului major pe care le au acestea in moda si in frumusete.

Daca iti doresti inele de logodna de o calitate ireprosabila, cei de la Valmand produc bijuterii la comanda, asadar, poti obtine acel inel perfect pentru viitoarea ta sotie.

GD Star Rating
loading...
De ce iubim cu totii pietrele pretioase?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns