Serviciul de transport moloz in Bucuresti si Ilfov poate parea un simplu termen, insa implica o multime de procese care includ colectarea, deplasarea, reciclarea si tratarea intr-un mod sustenabil. Eliminarea reziduurilor este o actiune sistematica de gestionare a materialelor de constructii care nu pot fi manevrate la fel de usor ca si gunoiul menajer. O bucata de beton, o sticla sparta, resturi de tencuiala sau chiar si cuiele, toate acestea implica o debarasare adecvata pentru a limita daunele provocate mediului inconjurator. Haide sa aflii care sunt cele mai grave probleme in debarasarea molozului si cum le putem remedia.
- Producem prea multe deseuri
Dintre cele 27 de tari ale Uniunii Europene, Romania s-a clasificat pe locul 26 la reciclarea deseurilor, in anul 2021. Intrucat tara noastra avea obligatia de a ajunge la o rata de reciclare de pana la 50%, pana in anul 2020, gestionarea necorespunzatoare a deseurilor ne-a obligat la platirea unor penalizari pana la remedierea situatiei. Una dintre modalitate prin care putem sa crestem rata de reciclare este sa reducem cantitatile de gunoi menajer pe care il producem. Fii chibzuit si cumpara doar alimente si produse pe care intentionezi sa le folosesti. Nu numai ca vei ajuta mediul inconjurator, dar o sa fii placut surprins cand o sa observi ca ti-ai diminuat cheltuielile lunare.
- Nu sortam deseurile
In comparatie cu molozul, deseurile de uz caznic pot fi sortate cu usurinta. Amestecarea materialelor compostabile cu cele nereciclabile nu ar trebui sa se intample niciodata. Odata transportate la groapa de gunoi, multe elemente care ar fi putut fi reciclate nu ajung la centrele speciale. Daca realizezi un proiect de demolare, atunci este important sa stii ca serviciul de transport moloz in Bucuresti si Ilfov implica sortarea si eliminarea corespunzatoare a deseurilor care pot fi reciclate.
- Trimitem reziduurile la groapa de gunoi
Pana si gropile de gunoi au o durata de viata, iar spatiul de depozitare este din ce in ce mai mic. Cantitati uriase de moloz sunt aruncate necorespunzator, iar acest lucru faciliteaza cresterea focarelor de infectie, dar si poluarea mediului. Renovarea, demolarea sau constructia, toate aceste proiecte trebuie sa includa si o colaborare cu echipe specializate in debarasarea molozului pentru ca materialele ramase sa nu afecteze natura.
loading...