3 alimente pe care nu trebuie sa le speli inainte de a le consuma

Numeroase sunt persoanele care inca mai cred ca apa le ajuta sa scape de mizerie si de bacteriile nocive. Cu toate acestea, expertii scot la iveala faptul ca, datorita studiilor moderne, spalarile repetate ar trebui evitate.

Nu este necesar sa spalam anumite produse. In plus, acest lucru ar putea fi nociv pentru sanatatea noastra. Bacteriile prezente pe acestea din urma risca sa ramana pe suprafata bucatariei. Descopera in cele ce urmeaza care sunt alimentele pe care nu trebuie sa le speli.

Carnea rosie si carnea de pui

Conform specialistilor, sa speli carnea cruda, de pui sau de curcan, nu faci decat sa propagi germenii in chiuveta, pe planul de lucru si pe alte suprafete ale bucatariei. Produsele ce contin proteine sunt deja spalate in timpul tratamentului industrial si procedura repetata nu face decat sa creasca riscul dezvoltarii bacteriilor periculoase (cea mai cunoscuta fiind salmonella). Aceste micro-organisme mor in timpul tratamentului termic.

Ciupercile

Daca sunt cumparate dintr-un magazin nu este necesar sa le mai spalam deoarece acest lucru nu face decat sa strice gustul alimentului. La urma urmei, ciupercile absorb foarte bine apa. Daca vrei sa iti protejezi familia de bacteriile nocive trebuie sa respecti doua reguli simple: spala-te pe maini cu apa calda timp de 20 de secunde inainte de a te atinge de ciuperci. Chiuveta din bucatarie este un depozit de germeni si de bacterii. Nu trebuie sa pui legumele verzi, legumele, fructele si alte produse fara ambalaj in apropiere de chiuveta.

Legumele cu frunze verzi

Daca speli patrunjelul, laptuca sau alte legume cu frunze verzi nu faci decat sa sporesti riscul de a lua bacteriile care traiesc pe blat, in chiuveta sau pe tocator. Expertii spun ca aceste produse sunt deja tatate cu apa inainte de a ajunge in magazine. Spalarea repetata in casa nu face decat sa reproduca bacteriile nocive.

Vezi si:  Lucruri pe care le consideri cancerigene insa nu sunt

Sursa: https://www.santeplusmag.com/3-aliments-a-ne-pas-laver-avant-de-les-consommer-alimentation-000014970/

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns