Culorile placarilor de granit

S-a vorbit in ultimii ani, si in tara noastra, de aspecte ale placarii cu granit – in special in in ceea ce priveste siguranta deplasarii pe astfel de suprafete cat si securitatea acestor instalari. Insa nu atat de des s-a abordat subiectul estetic, cel al potrivirii de diferite placi granit in culori variate. Numerosi clienti se intreaba daca poti folosi, de exemplu doua nuante distincte de granit – intr-o bucatarie, in care mobilierul si restul echipamentelor sunt albe sau din otel inoxidabil, ce nuante s-ar potrivi? Raspunsurile pot sa varieze, insa o nuanta de cafeniu, alaturi de crem sau auriu sunt potrivite. Bineinteles, pe de alta parte, daca incaparea de bucatarie este mai mica, astfel de combinatii s-ar putea sa nu para potrivite. O nuanta de maroniu deci, simpla, in situatia de mai sus, pare astfel o solutie la indemana, care sa nu cauzeze prea mari dureri de cap.

Dincolo de stiluri insa sau de ce e „la moda”, un alt factor de care trebuie sa se tina cont este daca respectivul spatiu unde doriti aplicarea placarii cu granit este conectat cu un alt spatiu de servire, precum camera unde luati masa sau living. Nu putine sunt persoanele care si in Romania se decid pentru doua materiale distincte (nu doua nuante ale aceleasi placi decorative) de exemplu granit si marmura. Alteori se opteaza pentru granit si lemn, sau granit si placi decorative mixte.

Daca in primul caz am vorbit de complementaritate in cumpararea si instalarea unor astfel de placi, o alta solutie este aplicarea unor placi de culoare neagra la nivelul blaturilor si a bordeaux pentru pardoseala.

Alte optiuni, pe care clientii le prefera, sunt instalarea unor placi mai aglomerate, cu un tipar mai incarcat, alaturi de modele solide, de culoare compacta.

Este important insa ca inainte de luarea unei astfel de decizii, sa va consultati cu familia, sa studiati bine modelele disponibile pe piata, sa luati in considerare costurile exacte si nu in ultimul rand sa apelati si la sfatul specialistilor dar si a unui designer de interioare.

In concluzie, in situatiile in care doriti nstalarea unor placi granit de diferite culori, trebuie sa nu tineti cont de:

– marimea (suprafata) incaperii vizate

– tipul mobilierului utilizat (cat si celelalte culori folosite pentru decorare)

– decizia de a opta pentru complementaritate sau contrast

– textura sau modelul granitului folosit (puncte, linii, valuri, pete etc)

Descopera aici placi granit potrivite casei sau companiei tale, dintr-o gama de peste 16 modele diferite.

GD Star Rating
loading...
Culorile placarilor de granit, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns