Evolutia jocului Super Mario

marioUnul dintre cele mai populare jocuri pentru copii care a cunoscut o evolutie deosebita este jocul Super Mario. Acum jocul are peste 25 de ani, timp in care a facut o cariera impresionata, instalatorul Mario aparand in peste 200 de jocuri video.

Instalatorul Mario si-a inceput cariera ca Jumpman in jocul Donkey Kong si a primit numele care l-a facut celebru de abia in 1985. Dupa doi ani, Mario si-a capatat un statut special si producatorii de la Nintendo au inceput sa numeasca asa lunga serie de jocuri. Urmatorul pas a fost in anii ’90 cand progresele tehnologice au permis jocuri din ce in ce mai detaliate, cu accentul pe grafica 2D. Atunci a aparut si varianta renumita a Super Mario 2d,pentru ca apoi sa evolueze. Nu dupa mult timp, instalatorul italian Mario, din Regatul Ciupercilor a devenit celebru reprezentand imaginea celei mai de succes francize din industria jocurilor video.

Personajul Mario, datorita notorietatii sale a aparut si in categoria de jocuri masini, devenind unul dintre cele mai cautate de copii, cum este seria auto Mario Kart, apoi s-a dezvoltat si in alte tiprui de jocuri, de exemplu jocurile sportive ca Mario Tennis, dar si RPG-uri ca Paper Mario si Super Mario RPG. Cel mai apreciat dintre aceste jocuri care il au in centru pe micutul instalator este Super Mario Bros care a si intrat in Cartea Recordurilor, ca cel mai vandut joc video din toate timpurile.

Instalatorul Mario si-a largit aria jocurilor pe 4 roti, de data aceasta cu accentul pe categoria de jocuri cu atv-uri, aparand jocul in flash – Mario ATV. Acesta este unul dintre cele mai noi jocuri din superseria indragitului personaj Mario. Jocul cu ATV-ul este unul extrem de provocator cu un traseu dificil pe parcursul caruia jucatorii trebuie sa stranga cat mai multe stelute de-a lungul celor zece vieti.

In anul 2007, Mario a aparut, in final, in forma 3D, datorita in mare parte consolelor Gamecube si Wii. Iar Super Mario Galaxy se bucura de un real succes pe inovativa Wii, Super Mario 3D fiind in continuare unul dintre cele mai jucate jocuri online.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns