Studiile ar putea explica de ce aleg oamenii relatiile multiple

Interesul de a fi intr-un stil de viata poliamoros sau de a se afla in mai multe relatii, poate trece peste simpla agitatie, spun studiile.
Condus de cercetatori din cadrul Facultatii de la Universitatea York, studiile au aratat ca pot fi beneficii unice pentru diversificarea nevoilor intre parteneri, intr-o relatie poliamoroasa. In plus, acest studiu arata persoane care au experimentat niveluri superioare de erotism si atentie de asemenea relatia la un nivel mai mare desatisfactie sexuala si mai multa intimitate cu partenerii.
In cadrul acestor studii, coautorul Amy Muise, un profesor asistent la Departamentul de Psihologie la Universitatea York si autorul principal Rhonda Balzarini, un membru postdoctoral, s-au uitat la nivelul de erotism si de intimitate in cadrul relatiilor poliamoroase si relatiilor monogame. Scopul a fost sa testeze daca persoanele aflate in relatii poliamoroase sunt capabile sa mentina un nivel mai inalt de erotism si intimitate decat persoanele in relatii monogame pana ce au relatii multiple. Aceasta este primul studiu care examina erotismul si intimitatea intre realtiile poliamoroase si monogame.
’’Este un interes crescut in ceea ce priveste relatii consensuale, non-monogame – atat in cadrul publicul larg, cat si in termeni de cercetare,’’ spunea Muise. ’’Concluzia studiului arata ca, oamenii pot avea diferite nevoi in diferite relatii, iar relatia consensuala, non-monogama poate fi un mod in care oamenii isi pot diversifica nevoile.’’
Studiul a aflat ca cei aflati in relatii poliamoroase au experimentat mai putin erotism dar mai multa intimitate in relatia cu partenerul principal comparat cu partenerul secundar.
’’Am aflat din cercetari anterioare ca peste timp, erotismul are sanse sa scada in timp ce intimitatea creste. Mai stim si ca erotismul si intimitatea au rol fundamental in relatii,’’ spunea Balzarini. ’’Constatarile sutin ca, cu toate acestea, relatiile multiple pot ajuta persoanele sa cunoasca nevoile de erotism si intimitate, experientele cu un partener nu intensifica tot timpul o relatie concurenta.’’

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns