Ideile preconcepute care iti pot distruge relatiile de prietenie

Daca o prietenie necesita un minimum de atentie si de ingrijire, sa ai prea multe asteptari in ceea ce priveste prietenii, este un lucru care poate sa puna capat unei relatii de prietenie, pe termen lung.

Este important si normal sa ai unele asteptari in randul prietenilor, dar este la fel de important sau necesar sa te intrebi daca aceste asteptari sunt benefice relatiei sau din contra au tendinta de a o ingreuna sau o face sa devina toxica.

Iata deci care sunt credintele, ideile preconcepute sau asteptarile care pot distruge relatiile amicale.

Trebuie sa fii mereu in contact constant cu prietenii. Sa fii in comunicare constanta cu prietenii este un lucru natural pentru unele persoane, in timp ce pentru altele nu este deloc asa. Atunci cand te simti obligat sa comunici cu prietenii, relatia de prietenie nu mai este una sanatoasa. Sa astepti de la un prieten sa iti scrie mereu sau te sune tot timpul nu este un lucru bun, deoarece poate avea un efect invers.

Trebuie neaparat sa asculti sfaturile prietenilor. Cu siguranta ca prietenii sunt aici pentru a te sustine si pentru a te ajuta, sa te sfatuiasca in cel mai bun mod cu putinta. Dar, in unele situatii nu se pot pune in locul tau si nu ar trebui sa asculti ce iti spun sa faci. Cel mai bine ar fi deci sa ai incredere in tine, sa iti urmezi instinctul si sa iei propriile tale decizii.

Prietenul tau trebuie sa stie mereu care sunt lucrurile de care ai nevoie. Si chiar daca nu stie mereu care sunt lucrurile de care ai nevoie, asta nu inseamna ca este un prieten rau. Prietenia nu este formata pe servitudine ci mai degraba pe respect reciproc si pe incredere.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns