Super Luna si alte evenimente celeste asteptate in 2021

Anul acesta ne-a rasfatat in materie de evenimente celeste insa mai exista inca numeroase evenimente celeste de admirat. Intre ploaie de meteoriti si eclipse solare si lunare, Luna ne rezerva numeroase alte surprize. Esti curios sa afli care? Ti le spunem noi chiar acum.

24 iulie, Luna Plina. Luna Plina din iulie este cunoscuta in egala masura sub numele de Luna cerbilor deoarece cerbii adolescenti ajung in aceasta perioada la maturitate.

12-13 august, ploaie de meteoriti. Sunt cele mai prolifice ploi de meteoriti din acest an si, in general, se produc intre 17-24 iulie.

18 august, Mercur in conjunctie cu Marte. Un fenomen mai dificil de reperat, va avea loc odata cu apusul soarelui. Insa, daca dispui de o vedere degajata spre orizontul de vest, vei putea observa acest fenomen.

22 august, Luna albastra. Luna Plina din august este cunoscuta in egala masura sub denumirea de Luna cerealelor, a fructelor si orzului.

20 septembrie, Luna plina a Recoltelor. Anul acesta, Luna Plina din septembrie este cea mai apropiata de echinoctiul din septembrie ceea ce face din ea Luna Recoltelor.

8-9 octombrie, Draconidele. Cel mai bun moment pentru a vedea acest spectacol de stele este odata cu lasarea serii. Isi datoreaza numele constelatiei Draco, dragonul, vizibil in extrema de nord a cerului.

20 octombrie, Luna Plina. Triburile autohtone din America au calificat aceasta Luna drept Luna Plina a vanatorului. Luna octombrie este in mod traditional epoca in care incepem sa ne pregatim pentru iarna, vanand animale si pastrand carnea pentru iarna.

17-18 noiembrie, Leonides. Acestea din urma sunt vizibile intre 6-30 noiembrie insa apogeul va fi in perioada 17-18 noiembrie.

Vezi si:  Gran Turismo 6 a fost lansat in Romania

19 noiembrie, Eclipsa partiala de Luna. Pe data de 19 noiembrie o mare parte din Luna va fi acoperita. Acest fenomen va fi vizibil din America de Nord si de Sud, din Australia si unele parti din Asia si Europa.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns