Ce mai spun cercetatorii despre jocuri

In ultima vreme, in privinta jocurilor pentru calculator, a jocurilor online sau a jocurilor video, cercetatorii au inceput sa duca o lupta in contradictoriu. Cauza acestei lupte este faptul ca unii sustin ca jocurile au o influenta negativa asupra noastra si mai ales asupra copiilor nostri in timp ce alti cercetatori afirma faptul ca jocurile pot influenta in bine educatia tinerilor si a copiilor.

jocuriRecent s-au realizat diferite studii prin care s-a incercat sa se arate faptul ca la contactul cu jocurile violente, majoritatea adolescentilor ar putea deveni agresivi. Acest lucru s-a demonstrat printr-o scanare a cortexului dupa ce adolescentii s-au jucat 30 de minute jocuri violente. Daca e sa le dam dreptate, poate ca ar fi cazul sa ne punem urmatoarea intrebare: “ce se intampla dupa ore intregi de joc in fiecare zi, saptamana de saptamana, luna de luna, an de an?”

Studiul a fost realizat de David S. Bickham, cercetator stiintific la Center on Media and Child Health de la Universitatea Harvard. Ei bine insa, pana si acest studio demonstreaza din nou faptul ca schimbarile ce pot aparea in comportamentul copiilor sau al adolescentilor este influentat nu neaparat de tipul de joc pe care acestia il joaca, ci mai ales de numarul de ore petrecut zilnic in fata calculatorului.

Jocul insa, in forma lui pura, poate avea mereu influente pozitive asupra tinerei generatii. Inca din vechime, odata cu aparitia primelor jocuri, s-a observat faptul ca la cei mici, invataturile prind mult mai usor prin joaca. Treptat, ne-am dezvoltat si diferentierea, mai ales cea dintre sexe, aceasta fiind mult mai evidenta atunci cand vine vorba de preferinte in materie de jocuri. Astazi, jocuri pe calculator sunt jucate zilnic de milioane de copii. In general, preferintele fetelor sunt jocurile care au stransa legatura cu aspectul fizic dar si cu activitati intreprinse in marea majoritate de femei, cum ar fi gatitul. Astfel, veti observa mai mereu in preferintele fetelor, jocuri dress-up, jocuri cu papusi Barbie, jocuri de gatit – vezi exemplu – sau alte asemenea. Baietii sunt cei care in general au o mai mare atractie la jocuri sau jucarii in stransa legatura cu agresiunea, bataile sau masinile. Astfel, pentru ei sunt perfecte jocurile cu batai, jocurile cu masini sau jocurile cu impuscaturi.

GD Star Rating
loading...
Ce mai spun cercetatorii despre jocuri, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns