La ce trebuie sa fim atenti cand facem cumparaturi online

Odata cu dezvoltarea Internetului au progresat si cumparaturile online. La urma urmei, ce poate fi mai convenabil decat sa facem cumparaturi direct din confortul casei noastre?
In plus, daca stii cum sa faci cumparaturi online, de multe ori poti gasi preturi mai bune decat in magazine, pentru ca aceste magazine offline au costuri generale mai mari si mai multe lucruri de platit. Internetul face mai simple aceste afaceri dar si mai rationalizate.

Dar la fel ca si toate lucrurile bune, nici acest lucru nu va dura pentru totdeauna. Magazinele online au gasit un mod ca sa te faca sa platesti mai mult decat ai plati in mod normal. Dar asta nu inseamna ca nu poti gasi preturi bune, chiar din contra. Cu cateva strategii poti gasi oferte profitabile si poti economisi bani.

Google si alte cateva pagini web folosesc tehnologii care ajusteaza preturile, bazate pe locul de provenienta al unui cumparator si istoricul anterior de cumparaturi. Aceasta este o modalitate buna care te poate face sa platesti mai mult pentru acelasi produs sau serviciu, pe care alte persoane poate ca le gasesc mai ieftine.

Asta inseamna ca de la diferite zone si persoane diferite s-ar putea sa se ceara mai multi bani, pentru modelele lor de cumparare anterioare, la fel si capacitatea lor de cumparare perceputa. Alti factori care joaca un rol in preturile dinamice includ cererea actuala a produselor, la fel ca si istoricul de cautare si cumparare a unei persoane.
Preturile dinamice au devenit atat de sofisticate incat pot obtine presupuneri despre pretul maxim pe care o persoana si le permite. Pe de alta parte, pentru un alt cumparator, care de obicei plateste mai putin, poate arata produse la un pret mai mic.

Pentru a ocoli preturile dinamice, nu uita sa stergi cookie-urile si istoricul. Cand vrei sa faci cumparaturi online, deconecteaza te de pe retele sociale. Daca folosesti Chrome sau Firefox, deschide o pagina incognito.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns