Evolutia detergentilor

| Cumparaturi | noiembrie 7, 2019

detergenti

În 2019, detergenții sintetici  au împlit 103 de ani și în această poveste au evoluat ca agenți de curățare. Ei fac deja parte din rutina a mii de oameni din întreaga lume. Pentru o putere mai mare de curățare a detergentului, astăzi se adaugă fosfați, principalul responsabil pentru problemele de mediu.

După 103 ani de detergenți sintetici, efectul combinației de diferite substanțe de curățat asupra mediului este un decalaj. Legislația și orientările cu privire la celelalte componente ale formulei de curățare care încă lipsesc. Chiar și termenul biodegradabil poate fi cel mai bine plasat pe diversitatea produselor care sunt denumite în prezent biodegradabile. Se pot adopta încă multe atitudini pentru îmbunătățirea continuă a relației dintre părțile implicate, animale, plante, ape.

Comercializarea folosită de companiile de detergenți sintetici a evoluat foarte mult de-a lungul anilor și a dat dovadă de maturitate pentru a face față schimbărilor în teorii și strategii de promovare și chiar cu reforma socială constantă pe care a trăit-o consumatorul său, însoțindu-le inteligent pentru a putea capta nevoile lor în schimbare și dorințe

Înainte de apariția detergenților sintetici , au existat probleme cu efectele săpunurilor asupra ecosistemului, odată ce au lăsat o peliculă insolubilă pe suprafața apei, care, de exemplu, a scăzut sau chiar a împiedicat intrarea oxigenului. Prin urmare, a existat întotdeauna o preocupare de mediu în raport cu produsele de curățare, observarea efectelor sale asupra ecosistemului a existat întotdeauna.

Faptul că un produs este biodegradabil nu face să fie nepoluant. Efectul produselor intitulate biodegradabile în ecosistem nu este cunoscut. Un produs biodegradabil poate fi degradat de microorganisme , dar acest lucru nu indică faptul că nu provoacă daune ecosistemului.

Legile existente în prezent includ standarde pentru detergenți și fosfați, cu toate acestea nu oferă îndrumări cu privire la celelalte componente ale formulei unui produs de curățare.

Ele pot reprezenta 80% din totalul componentelor, non-biodegradabile și toxice. Acestea includ antioxidanți, antiseptice, fungicide , clor , amine de clor , organoclorură și metale grele, cum ar fi mercur .

Urgența legislației pentru controlul acestor alte componente este importantă și necesară de producători.

 

Deoarece detergenții  sintetici fac deja parte din rutina a mii de oameni din întreaga lume și utilizarea acestuia este deja stabilită, au apărut idei pentru a depăși amenințarea acestor produse în produsele ecologice.

Prima acțiune, în relația cu detergenții sintetici și sustenabilitatea, a fost schimbarea precursorului folosit la fabricarea acestor produse care au generat surfactanți cu lanțuri ramificate, care au rămas în apă o perioadă lungă de timp, deoarece degradarea agentului biologic a fost mai dificil. Permanența acestor deșeuri a provocat apariția de spume care se răspândesc prin surse de apă și cu vântul ar putea transporta contaminarea și murdăria pe distanțe lungi.

În Europa  interdicția utilizării detergenților sintetici cu lanț ramificat a început în 1965, deoarece problemele cauzate de acești detergenți erau legate de structurile moleculelor lor. Produsele cu alchilbenzon sulfonat erau strict interzise.

În ceea ce privește etichetele de pe pachetele de detergenți sintetici, acestea trebuie să conțină informații în caz de accident, avertisment pentru a nu profita de ambalajul gol, recomandări pentru conservare, grupul chimic al componentelor active ale formulei și antidoturile lor de utilizat atunci când există cazuri  de accidente.

Un alt criteriu frecvent utilizat de consumatori atunci când își aleg produsele sunt reprezentate  daunele aduse mediului pe care ambalajul lor le poate provoca, fiind preferate cele may puțin dăunătoare. Ambalarea detergenților s-a schimbat și odată cu creșterea conștiinței de mediu a populației, fiind produsă cu materiale care permit o reutilizare mai mare, reducând impactul asupra mediului, deoarece ambalajele sunt produse și aruncate la scară largă.

Marketingul a apărut ca o propunere pentru a înțelege nevoile și dorințele consumatorilor. În primul rând, trebuie să înțelegem către cine sunt direcționați să înțeleagă strategiile utilizate pentru acest tip de produs. Principala țintă a detergenților sunt femeile, gospodinele, pentru că este un produs utilizat în curățenia casnică. Alte informații sunt că femeile, la momentul achiziției, sunt interesate de prețuri mai mici și de calitate superioară. Astfel, companiile trebuie să lucreze din ce în ce mai mult la strategii mai rafinate pentru a le realiza.

GD Star Rating
loading...

252 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive