Top 3 aspecte de care sa tii cand cauti camere de supraveghere

camera supravegher exterior

Tehnologia avanseaza pe zi ce trece mai mult, iar oamenii cauta in permanenta dispozitive diverse cu ajutorul carora sa se simta confortabil si in siguranta, atat in propriul camin, cat si la serviciu. Daca odinioara, doar anumite institutii foloseau camere de supraveghere hikvision, de exemplu, in prezent oricine isi poate instala un astfel de sistem.

Inainte de a face, insa o investitie, consumatorii trebuie sa stie care sunt aspectele la care trebuie sa fie atenti din punct de vedere tehnic, pentru a lua cea mai buna decizie. Expertii Romania Libera au studiat ofertele de pe piata si au selectat cele mai importante detalii de care consumatorii trebuie sa tina cont atunci cand pleaca la cumparaturi. In aceasta idee, au rezultat urmatoarele caracteristici foarte importante:

Tipuri de camere de supraveghere

Pentru inceput, cumparatorii trebuie sa stie ca exista mai multe tipuri de camere de supraveghere dintre care pot alege, in functie de scopul pentru care au nevoie de astfel de dispozitive, dar si in functie de locul in care doresc sa le amplaseze. De exemplu, utilizatorii au la dispozitie atat camere pentru interior, cat si camere pentru exterior.

Cele din prima categorie sunt ideale pentru a fi montate in spatii de birouri, in magazine si chiar in caminele personale, astfel incat sa ajute la crearea unui mediu sigur. Acestea sunt proiectate pentru a functiona la temperaturi specifice de interior, nu si la conditii meteo speciale. Designul lor este, in general unui discret si minimalism, pentru a se incadra perfect in ambient.

Cat despre camerele pentru exterior, au fost realizate pentru a rezista chiar si la temperaturi de -20 de grade Celsius si sunt dotate cu sisteme de prindere speciale. Mai mult, camerele de exterior au lentile de inalta calitate, astfel incat sa acopere un camp vizual cat mai larg.

Vezi si:  Legatura dintre horoscop, dieta si sanatate

Modul de functionare

Un alt aspect foarte important ce trebuie luat in considerare la orice camera supraveghere video este modul de functionare. Consumatorii trebuie sa stie ca au la dispozitie modele care au capacitatea de a inregistra, dar si de a transmite imagini cu ajutorul prezentei radiatiei luminoase de orice frecventa, dar si modele care pot doar sa inregistreze.

Mai mult, dispozitivele sunt impartite pe categorii, in functie de perioada in care sunt utilizate: cele de zi pot fi folosite doar atunci cand in mediul in care sunt amplasate exista suficienta lumina, iar camerele de noapte reprezinta un mix intre vederea infrarosu, respectiv vederea monocroma. Cele mai sofisticate si moderne camere sunt, insa cele IR sensitive, oferind rezultate vizuale optime indiferent de momentul din zi.

Calitatea imaginilor

Nu in ultimul rand, consumatorii trebuie sa fie atenti si la calitatea imaginilor pe care le pot obtine cu ajutorul camerelor video, inainte de a face o investitie. Atunci cand calitatea imaginilor este mai mare, cu atat rezultatele de care au parte utilizatorii sunt mai bune, mai clare si mai precise. De exemplu, rezolutia un detaliu extrem de important, in functie de care cumparatorii isi pot da seama inca de la inceput daca vor beneficia de imagini clare si bune pe termen lung.

Persoanele fizice, dar si cele juridice pentru care siguranta este foarte importanta, pot apela cu incredere la dispozitivele de supraveghere, pe care sa le monteze in spatiile in care au nevoie de imagini in mod constant. Consumatorii trebuie sa isi aloce suficient timp pentru a cauta cu atentie dispozitivele potrivite pentru ei insisi, astfel incat sa beneficieze de monitorizarea necesara zi de zi.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns