Amazon lanseaza primii sai sateliti Kuiper in anul 2023

In ultimii ani, s-a tot evocat progresul Starlink, serviciul propus de SpaceX, societatea lui Elon Musk, care permite accesul la Internet prin intermediul unei constelatii de sateliti. Dar, in timp ce Starlink este doar la inceput, concurenta este din ce in ce mai activa.

Si in timp ce in Europa Eutelsat se apropie de OneWeb, in Statele Unite, un gigant al tehnologiei digitale se pregateste sa lanseze primii sai sateliti, pentru a propune un serviciu care sa faca concurenta celebrei Starlink. Oficializat in anul 2019, serviciul oferit de Kuiper vrea sa puna pe orbita o constelatie constituita din mii si mii de sateliti pentru a oferi o conexiune de cel mai inalt debit.

Sub directia noului sau conducator, Andy Jassy, care a luat fraiele gigantului American in anul 2021, Amazon reduce costurile. Si unele proiecte, precum robotul de livrare Scout au fost abandonate. In schimb, proiectul Kuiper inca este de actualitate.

In aceasta saptamana, Amazon anunta chiar lansarea primilor sateliti al acestui proiect din 2023

Primii sateliti de la Kuiper vor fi astfel in curand lansati pe orbita.

Intr-un comunicat, gigantul e-commerce anunta ca va finaliza cei doi primi sateliti ai sai înainte de finalul anului.

Pentru lansarea acestor doi sateliti, Amazon se va baza pe racheta Vulcan Centaur. Racheta va fi lansata de pe statia Fortei Spatiale de la Cap Canaveral din Florida. Si mai sunt prevazute inca multe alte lansari.

Dar, pentru moment, Amazon este inca departe de a-si indeplini viziunea sa in ceea ce priveste proiectul Kuiper, care vrea sa furnizeze o conexiune cu cel mai inalt debit pentru populatiile care nu au access la acesta si care au un prost access la retelele mobile traditionale dintr-un motiv sau altul.

Vezi si:  Semnificatia planetelor din horoscop

Primii doi sateliti sunt inca prototipuri, dar se pare ca incet dar sigur, Amazon se va apropia de obiectivele sale.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns