Braga: descopera Roma portugheza

La aproximativ 50 de kilometri distanta nord de Porto, descopera Braga, oras al carui intemeiere a avut loc acum aproximativ 2000 de ani. Oras fondat de imparatul Agustus, la origine denumit Bracara Augusta, Braga face parte din orasele pe care trebuie sa le vizitezi neaparat daca te afli in vizita in nordul Portugaliei.

In cele ce urmeaza iti vom spune mai multe lucruri despre acest oras denumit Capitala europeana a tineretii in 2012 si care continua sa atraga an de an sute de turisti.

De ce a fost supranumit Roma portugheza?

Orasul a fost supranumit Roma portugheza datorita statutului sau foarte vechi de cetate romana si, evident, numarului important de biserici, repartizate cam peste tot prin oras. Orasul poseda un patrimoniu arhitectural si istoric unic. De altfel, la Braga poti vizita una din cele mai vechi catedrale din tara, Catedrala Se de Braga. Comandata in secolul XII de catre Henri de Bourgogne si Therese de Leon, parintii primului rege al Portugaliei, mormintele acestora se gasesc si in ziua de azi in catedrala.

De vazut in inima orasului…

Intreg orasul degaja un farmec aparte. In zilele in care temperaturile de afara sunt prea ridicate fa o oprire la fantana din piata Republicii, inconjurata de numeroase cafenele si restaurante. La doi pasi de piata Republicii se afla Castelul Braga. Sau cel putin ce a mai ramas din el deoarece o mare parte din el a fost distrus in 1906. Turnul de omagiu a fost declarat monument national incepand cu anul 1910. Putin mai departe de castel se afla o mica oaza de verdeata si de pace, gradinile Santa Barbara. Luminoase si colorate, aceste gradini sunt situate in spatele peretelui episcopal din Braga si peisajul este pur si simplu superb.

Vezi si:  Borovets si Chepelare - statiuni de ski din Bulgaria vechi de aproape 100 de ani

Braga mai are numeroase minuni arhitecturale de admirat. Orasul poseda unul din cele mai importante patrimonii istorice din Portugalia, de neratat in timpul unui sejur.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns