De ce e important sa alegi o pereche de lentile de contact de calitate

522198277

Lentilele de contact si ochelarii reprezinta cele mai folosite metode de corectare a vederii. In functie de preferinte si de stilul de viata pe care il ai, medicul specialist iti va recomanda optiunea care ti se va potrivi cel mai bine.

In cazul lentilelor de contact, acestea sunt deseori recomandate persoanelor care doresc o corectare discreta a vederii si care tind sa aiba un stil de viata mai activ.

Daca ai de gand sa folosesti lentile de contact, citeste in continuare acest articol pentru a afla despre importanta si beneficiile asociate cu lentilele de calitate.

4 avantaje de luat in considerare

Cand vine vorba de lentile de contact si ochelari, exista numeroase optiuni ieftine disponibile atat pe internet, cat si in anumite magazine. Cu toate acestea, nu este indicat sa iti risti sanatatea ochilor doar pentru a economisi cativa lei. Iata cateva beneficii asociate cu lentilele de calitate, pe care nu le vei gasi la cele ieftine:

Corectare corespunzatoare a vederii

Asa cum alegerea ochelarilor ar trebui sa se faca in baza unei consultatii, la fel si lentilele de contact de calitate trebuie sa fie recomandate de catre un specialist.

In functie de rezultatele testului, oftalmologul iti va recomanda lentilele corespunzatoare pentru imbunatatirea vederii si prevenirea altor complicatii.

In cazul lentilelor ieftine, vederea incetosata reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme intalnite, intrucat dioptriile pot fi incorecte. Aceasta vedere incetosata poate duce in cele din urma la suprasolicitarea ochilor si la aparitia durerilor de cap, printre multe altele.

Nivel ridicat de confort

Chiar daca lentilele de calitate pot costa mai mult, ele ofera insa un nivel ridicat de confort deoarece sunt create special dupa forma ochiului tau. Indiferent ca este vorba de lentile de contact colorate cu 90 de purtari sau alte tipuri de lentile, este important ca acestea sa nu afecteze corneea sau sa creasca riscul de lezare a ochiului.

In cazul lentilelor ieftine care sunt create dupa o marime generala, cele prea mari pot duce la o miscare continua a lentilei si la riscul de zgariere a suprafetei oculare, in timp ce lentilele prea stranse pot duce la iritarea ochiului.

Pe langa disconfort insa, purtarea indelungata a lentilelor necorespunzatoare din punct de vedere al marimii poate creste si riscul de infectare a corneei si de aparitie a altor tulburari de vedere.

Risc redus de complicatii

Chiar daca lentilele de contact in sine reprezinta un risc mai mare de lezare oculara din cauza metodei de aplicare, cele de calitate insa, reduc din riscurile care ar putea aparea odata cu purtarea indelungata a acestor optiuni corectoare.

Asa cum am mentionat mai sus, lentilele ieftine care au o prescriptie si marime incorecta, pot afecta atat vederea, cat si sanatatea ochilor. Un alt potential risc asociat cu optiunile ieftine este cea de dezvoltare a ulcerului cornean, o rana deschisa cauzata de cele mai multe ori de o infectie oculara, care poate provoca durere, lacrimare excesiva si sensibilitate la lumina.

Aceasta problema este severa si necesita atentie imediata, pentru a stabili cauza exacta si tratamentul corespunzator.

Optiuni aditionale

Alegerea lentilelor de contact de calitate iti pune la dispozitie mai multe optiuni, atat din punct de vedere al frecventei inlocuirii lentilelor (zilnice, lunare etc), cat si din punct de vedere al caracteristicilor aditionale.

Daca petreci mult timp in fata unui monitor este posibil sa prezinti ochi uscati, intrucat rata de clipit scade cu 66% [1], ceea ce reduce umezeala din interior. In acest caz, specialistul ar putea sa iti recomande lentile de contact cu un continut mai ridicat de umezeala pentru a preveni acest disconfort.

Indiferent de motivul pentru care vrei sa folosesti lentilele de contact, asigura-te ca le alegi in baza unui test oftalmologic si ca respecti recomandarile specialistului, pentru a preveni disconfortul in timpul purtarii si riscul de aparitie a unor complicatii severe!

Referinte:

  1. “Computer Vision Syndrome.” University of Iowa Hospitals & Clinics, uihc.org/health-topics/computer-vision-syndrome. Data accesarii: 12.12.2022
GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns