Cat de periculoasa este lumina albastra? Utilizeaza lentile tratate antireflex

lentile

Lumina este stimulul ce produce senzatia vizuala cand actioneaza asupra retinei. Aceasta este considerata o radiatie elctromagnetica si trebuie sa contina o anumita frecventa pentru a putea fi perceputa de ochiul uman.

Lumina este alcatuita din cele 7 culori ale curcubeului ( rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet). Acestea, combinandu-se, formeaza lumina alba vizibila de ochiul uman. Fiecare dintre acestea au diferite lungimi de unda, spre exemplu, culoarea rosie are o lungime mai lunga de unda, decat cea albastra. Chiar daca vedem culoarea alba, aceasta poate avea in componenta sa o cantitate mare de albastru. Aceasta poate expune ochiul la o cantitate enorma de lumina albastra.

De ce lumina albastra este periculoasa?

Lumina albastra poate imbatranii ochii prematur. Lumina vizibila trece prin cornee, cristalin si ajunge la retina, ceea ce va dauna vederii.

Conform celor mai noi studii, expunerea excesiva a ochilor la lumina albastra poate cauza: oboseala oculara digitala si deteriorarea retinei. Oboseala oculara digitala  se manifesta prin durere de ochi, iritarea acestora si dificultati de focalizare. Se pare ca expunerea indelungata la lumina albastra va deteriora celulele retinei. Deteriorarea acestora va provoca probleme vizuale grave.

Cele mai frecvente surse ce emit lumina albastra sunt: soarele, lumina fluorescenta, Lumina LED. (monitoarele si televizoarele LED), de asemenea monitoarele PC si dispozitive mobile, precum smartphone si tableta.

Cum te protejezi de lumina albastra?

Pentru a te proteja de lumina albastra trebuie sa utilizezi lentile de ochelari speciale, precum UvTech sau BluBlock.

  1. Lentile UvTech

Sunt un model de lentile italienesti inovatoare. Acestea sunt realizate din materiale organice dedicate si sunt proiectate pentru a reduce efectele radiatiilor ultraviolete la minim.  Sunt recomandate pentru persoanele ce petrec timp in exterior deoarece se regaseste cel mai ridicat nivel de radiatii UV.

Ce beneficii aduc lentilele UvTech?

  • Acestea reduc efectele negative cauzate de radiatiile ultraviolete si de lumina albastra
  • Acestea absorb pana la 55% din lumina albastra vizibila si 100% radiatia UV invizibila
  • Sunt eficiente deoarece previn aparitia afectiunilor oculare, precum cataracta si DMLV
  1. Lentile Blu Block

Lentilele Blu Block au un tratament specific antireflex. Acesta a fost studiat si dezvoltat pentru a putea limita daunele provocate de partea negativa din lumina albastra. Cu ajutorul acestor lentile ochiul va fi protejat datorita unui filtru absorbant.

Acest tratament este avansat, avand caracteristici ultra moderne precum tartamentul super-hidrofobic, ultra-durificare si antistatica. Acestea imbunatatesc excelent performantele lentilelor corectoare oftalmice.

Ce beneficii aduc lentilele Blu Block?

  • Purtatorii de ochelari isi vor putea efectua mult mai relaxati activitatile in fata ecranelor.
  • Nu se vor mai confrunta cu iritatii oculare sau oboseala oculara
  • Datorita protectiei, durerile cervicale vor fi diminuate total

Iti recomand consultarea unui medic oftalmolog pentru corectarea problemelor vizuale. Totodata, daca esti in cautarea unor lentile potrivite pentru protectie, apeleaza la o companie italieneasca producatoare de lentile.

Cele mai potrivite lentile pentru protectia ochilor si pentru prevenirea aparitiei anumitor afectiuni sunt lentilele UVTech, Blu Block, Mobile Relax, Premium Mobile sau Easy Drive. Compania italienteasca producatoare de lentile ofera produse la cele mai intalte standard, potrivite pentru orice nevoie si pentru protectia purtatorilor de ochelari.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns