Trail Running- de ce ar trebui sa alegi in plina natura?

| Sport | octombrie 30, 2019

Oare de ce unele persoane adora atat de mult joggingul? Pentru sentimentul de libertate pe care acesta il procura, dar si pentru latura sa practica. Adica pentru faptul ca se pot atrena oriunde si oricand.

Alergatul in plina natura- 4 motive pentru care ar trebui sa incerci si tu trail running.

Profita de calmul naturii. Dupa o zi petrecuta la birou sau in centrul unui oras tumultuos, cea mai buna modalitate de a te elibera de tensiune este sa mergi sa alergi intr-o padure silentioasa. Iti poti goli mintea si spiritul ascultand cantecul pasarelelor, zborul pasarelelor, ramurelele care troznesc, fosnetul frunzelor si multe altele. Asa uiti de zgomotul claxoanelor si de griul bitumului.

Iti poti lucra intreg corpul. Trail running este o disciplina mult mai complexa decat joggingul, deoarece alergatul in plina natura iti va lucra fiecare fibra musculara a coapselor mai ales. De exemplu, daca alergi la munte, vei reusi sa ameliorezi echilibrul si sa soliciti intreaga musculatura a coapselor.

Iti poti menaja articulatiile. Asfaltul si alte suprafete dure din oras, iti pot pune articulatiile la grea incercare. Dar solul mai moale, precum cel cu pamant de exemplu, din natura va amortiza socul si va reduce impactul asupra articulatiilor. Incearca de exemplu, sa alergi intr-o padure de conifere. Vei avea impresia ca alergi pe un nor.

Vei avea impresia ca avansezi cu adevarat. Alergi pe un drum destul de mare de asfalt, dar nu prea ai impresia ca avansezi, deoarece mereu traseul este acelasi, la fel. Pe drumurile de padure sau de munte presarate cu stanci, cu arbori sau muschi, vei reusi sa iti dai seama mai bine si mai usor de progresele pe care le faci.  Opt minute pe kilometri vor trece foarte usor si foarte repede si vei reusi sa alergi din ce in ce mai mult.

GD Star Rating
loading...

171 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive