Iata care este cel mai potrivit moment de a face sport pentru a trai mai mult

Cu totii stim ca este important sa facem sport pentru a ne mentine sanatosi dar este important si momentul din zi in care il facem. Va spunem totul chiar acum.

Activitatea fizica este esentiala pentru corpul nostru: pe langa faptul ca ne mentine in forma si sanatosi, ne ajuta sa pierdem cateva kilograme in plus, in combinatie cu o dieta echilibrata. Ca sa nu mai vorbim de efectele pozitive asupra sanatatii mentale!

Un studiu recent publicat in Nature Communications a studiat peste 90.000 de barbati si femei pentru a afla care este cel mai bun moment al zilei pentru a face miscare.

La ce ora din zi ar trebui sa faci exercitii fizice pentru a ramane sanatos?

Potrivit studiului, dupa-amiaza. Persoanele care fac sport intre orele 11.00 si 17.00 sunt mai putin predispuse sa moara de boli de inima decat cele care fac sport in alte momente. De ce se intampla acest lucru? Se pare ca dupa-amiaza, corpul nostru se afla in cea mai buna forma: acest lucru permite un antrenament mai eficient si, prin urmare, rezultate mai bune. In plus, ne permite sa scapam de stresul zilei.

Desigur, acest lucru nu inseamna ca a face sport la alta ora nu este benefic, dimpotriva. Continuam sa ne antrenam de indata ce putem, alternand intre intarirea musculara si cardio.

Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca un antrenament de dimineata este lipsit de beneficii! Acesta are, de asemenea, un efect benefic asupra metabolismului si a organismului in general si, de asemenea, va permite sa va treziti mai eficient. In orice caz, acest studiu arata ca grupurile care au practicat o activitate regulata, fie dimineata, dupa-amiaza sau seara, au trait mai mult decat cele care au practicat putina sau deloc activitate fizica! Asadar, tot ce trebuie sa faceti este sa gasiti momentul ideal pentru a face miscare pentru dumneavoastra.

Vezi si:  Cum alegem covorasul de fitness?

Sursa: https://max.sudinfo.be/psycho/voici-quel-moment-de-la-journee-il-faut-faire-du-sport-pour-vivre-plus-longtemps

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns