Care sunt simptomele mai putin cunoscute ale unui AVC?

Unele dintre semnele de avertizare ale unui accident vascular cerebral sunt bine cunoscute: durere in bratul stang, dificultati de exprimare etc. Cu toate acestea, exista un alt semn despre care nu se vorbeste prea des, dar care este destul de comun in viata de zi cu zi.
In ceea ce priveste sanatatea noastra, nu trebuie sa ne asumam niciun risc. Aflati despre acest simptom al accidentului vascular cerebral putin cunoscut, care nu trebuie ratat.

Simptomul accidentului vascular cerebral pe care nu ar trebui sa il ignori

Este vorba de durere si rigiditate la nivelul gatului. Aceasta este o durere obisnuita in viata de zi cu zi pentru persoanele cu o postura proasta, care au dormit prost sau care sunt supuse unui stres mare. Cand trebuie sa va faceti griji? Daca apare brusc si este insotita de dureri de cap, apelati la medic pentru sfaturi.

Alte semne de avertizare nerecunoscute includ
Senzatia de ameteala
Senzatie de greata sau varsaturi
Transpiratie
Senzatie de lipsa de aer
Senzatie de anxietate deosebita
Tuse

Accident vascular cerebral: simptomele apar brusc

Acesta este cazul amortelii bruste pe o parte a corpului, de exemplu. „Amorteala la nivelul mainii, bratului, piciorului sau a unei parti a fetei este foarte frecventa si se datoreaza adesea comprimarii nervilor, mai ales daca apare in timp ce stati jos sau in pozitie culcata, deoarece acest lucru poate exercita presiune asupra nervilor”, a declarat pentru Dailymail profesorul Martin Dennis, expert in medicina accidentului vascular cerebral de la Universitatea din Edinburgh, Scotia. Cu toate acestea, daca amorteala brusca apare la nivelul fetei si al bratului, sau al bratului si al piciorului, „in acelasi timp”, exista motive de ingrijorare, a explicat expertul.

Vezi si:  7 motive pentru a alege tratamentele naturiste

In plus, accidentul vascular cerebral poate duce la vedere incetosata sau la pierderea vederii.

Pierderea brusca a memoriei poate aparea, de asemenea, ca un semn rar de accident vascular cerebral, potrivit profesorului Dennis: „Confuzia si dificultatea de a intelege vorbirea sunt semne ale unui accident vascular cerebral care, pentru o persoana normala, pot da impresia ca cineva si-a pierdut memoria.”

Vertijul brusc poate fi, de asemenea, simptomatic pentru un accident vascular cerebral, mai ales atunci cand este insotit de vedere dubla, slabiciune sau stangacie a membrelor si vorbire greoaie. Un studiu din 2017 a sugerat ca patru din zece victime ale unui accident vascular cerebral care nu prezentau simptomele tipice au raportat ca sufera de vertij.

Sursa: https://max.sudinfo.be/psycho/sante-ce-symptome-moins-connu-dun-avc-tenir-loeil

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns