Ce sporturi trebuie sa practicam pentru a diminua retentia de apa?

Retentia de apa, cunoscuta si sub numele de edem, poate crea un mare disconfort: senzatia de picioare grele, dureri. Din fericire, exista o multime de solutii pentru a scapa de aceasta problema. Unul din cele ami bune remedii? Sportul. Insa, atentie, nu orice sport.

Unele activitati sportive nu vor face decat sa agraveze situatia, drept urmare, pentru a lupta impotriva retentiei de apa, opteaza pentru sporturi blande care sa stimuleze circulatia sangelui. Inot, plimbari, ciclism si yoga. O multime de optiuni.

Ce este retentia de apa?

Inainte de a incepe sa lupti impotriva retentiei de apa trebuie sa intelegi despre ce este vorba. Vorbim despre retentie de apa atunci candapa se acumuleaza in tesuturile organismului si formeaza umflaturi.

Unde se localizeaza?

Retentia de apa este localizata in anumite zone tinta: cel mai adesea la picioare (genunchi, gambe). Se poate produce pe un singur membru (o data membrul stang, o data membrul drept) sau la ambele membre odata. Se intampla adesea ca un singur picior sa aiba mai mult de suferit din cauza retentiei de apa.

Retentia de apa este datorata mai multor factori:

– Varice (problema care este, cel mai adesea, genetica);
– O circulatie sanguina defincitara;
– Suferi de o insuficienta cardiaca (inima nu mai trimite sangele in mod corect in corp);
– Iei medicamente impotriva hipertensiunii;

Cine sufera in general de retentia de apa?

Femeile sunt mai afectate decat barbatii de retentia de apa, barbatii sufera mai rar de aceasta afectiune.

Sporturi potrivite
Sporturile de apa. Inot, aquagym, aqubike, aceste sporturi nautice sunt indicate pentru a lupta impotriva retentiei de apa. Apa va elimina surplusul de fluide din organism.

Plimbatul. O plimbare de cateva ore este remediul ideal impotriva retentiei de apa. Nu este violenta si imbunatateste circulatia sanguina.

Ciclismul. Este un sport non-agresiv, are aceleasi vietuti ca si plimbatul. Ar trebui sa adaugi ciclismul in rutina ta saptamanala.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns