Cele mai renumite diete de slăbit

diete-de-slăbit

Dietele pentru slăbit reprezintă o temă des abordată atât datorită implicațiilor sociale cât și datorită contribuțiilor raportate la sănătate. Este adevărat faptul că obezitatea a atins proporții epidemice, însă am putea spune că proporțiile blamării în societate pe baza acestui criteriu sunt mult mai ridicate. Indiferent de cauza creșterii în greutate, întregul proces de slăbit trebuie abordat atât psihic cât și fizic.

Variantele cele mai eficiente pentru a atinge acest obiectiv sunt bine definite. Acestea implică activitatea fizică, consumul de apă și alimentația echilibrată. În ajutorul nostru sare și pastila Reduslim, care susține organismul în acest proces fără a prezenta efecte adverse. Suplimentul alimentar este alcătuit 100% din ingredientele naturale: cafeină, piper cayenne, piper negru, urzicuță, rădăcină de yacon. Acestea ajută la menținerea echilibrului în organism prin aportul de nutrienți adus, introducând în același timp avantajul pierderii în greutate. Însă în ultimii ani s-a accentuat prezența și posibila eficiență a unor diete, cu presupuse efecte rapide asupra greutății și întregului organism.

Care sunt cele mai renumite diete de slăbit?

Dieta ketogenică

Dieta ketogenică este o dietă săracă în carbohidrați si bogată în grăsimi care are scopul de a pune corpul într-o stare metabolică numită cetoză. O dată ajuns în această stare, corpul devine incredibil de eficient în arderea grăsimilor pentru a crea energie, în loc de glucoză. De asemenea, în ficat grăsimea este transformată în cetone care pot furniza energie creierului.

Există diverse variante ale dietei ketogenice. În cadrul dietei ketogenice standard se consumă doar 10% carbohidrați, 70% grăsimi și 20% proteine. Dieta ketogenică ciclică implică 2 zile de consum ridicat de carbohidrați. În cazul persoanelor care practică sport, dieta ketogenă direcționată permite consumarea carbohidraților înainte sau dupa antrenament. Dieta ketogenă bogată în proteine se aseamănă cu cea standard, însă aportul este de 60% grăsimi, 35% proteine și 5% carbohidrați.

Dieta vegană

În cadrul dietelor vegane nu se consumă carne, pește, ouă sau produse lactate. În schimb este încurajat consumul de fructe și legume proaspete, fasole și leguminoase, lapte pe bază de plante și alternative de carne. Deși mulți oameni iau în considerare această dietă din motive etice, ea s-a dovedit utilă pentru pierderea în greutate.

Prin înlocuirea alimentelor bogate în calorii menționate anterior, se facilitează accesul la alternative bogate în fibre, care au un conținut scăzut de calorii și mențin sațietatea mai mult timp. În cadrul acestei diete, accentul cade pe alimentele bogate în nutrienți versus caloriile goale. Este important de reținut diferența dintre caloriile din mâncarea nesănătoasa și alimentele integrale, deoarece acestea nu sunt egale în ceea ce privește nutriția.

Postul intermitent

Metoda postului intermitent este una dintre metodele care a câștigat popularitate în ultimii ani. Acest model implică posturi regulate, de scurtă durată. Prin aceste perioade de post, persoana ajunge să consume mai puține calorii astfel rezultând pierderea kilogramelorm în plus. Există diverse metode populare de aplicare a postului intermitent, iar fiecare persoană poate să găsească o metodă optimă.

Cea mai cunoscută variantă este planul de post intermitent 16/8, care limitează consumul de alimente și băuturile care conțin calorii la o fereastră stabilită de 8 ore pe zi. În cele 16 ore rămase din zi este necesară abținerea. Altă metodă cunoscută este Metoda 5:2 care presupune o alimentație normală timp de cinci zile, urmate de două zile în care se reduce aportul de calorii la un sfert din necesarul zilnic.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns