Aceste insule sunt artificiale si exceptionale deopotriva

Insulele artificiale stau drept marturie pentru extraordinarele capacitati de care Omul da dovada. In epoca moderna, insulele artificiale sunt in general formate prin preluarea controlului asupra unor teritorii sau, izolat, in mod accidental din pamanturile existente. Aceste insule sunt cel mai adesea create cu scopuri diverse.

Pearl, Qatar. Aproape 4 kilometri patrati de pamant locuibil compun insula artificiala Pearl Qatar. Situata pe unul din cele mai importante locuri de scufundari din Qatar, insula dispune de numai putin de 18 000 de locuinte.

Gama de locuinte propuse merge de la apartamente, la case sau vile si hoteluri de lux. In plus, aici exista 30 de kilometri de litoral care taie rasuflarea.

Port Island, Japonia. Nemultumiti de cele 6852 de insule existente deja in arhipelagul lor, japonezii au creat mai multe insule artificiale printre care insula Port, cu o suprafata de 5,2 km patrati, la Kobe.

Terminata in anul 1981 dupa 15 ani de constructie, insula adaposteste un port dar si noul aeroport din Kobe. Insula adaposteste aproximativ 15 000 de persoane.

Palm, Jumeirah, Emiratele Arabe Unite. Una din cele mai renumite insule din Dubai reprezinta un arhipelag de 6,5 kilometri patrati si seamana cu un palmier inconjurat de un cerc. Palm Jumeirah a fost construita la inceputul secolului 21, pe baza de nisip si stanci, fara niciun fel de materiale de constructie artificiale precum betonul sau otelul.

In constructie: The World, Emiratele Arabe Unite. Dubai a decis sa isi inventeze o lume aparte prin intermediul celor 300 de insule private in forma de cotinente. Insulele acopera o suprafata de aproximativ 54 de kilometri patrati si urmeaza sa fie impartite in patru categorii: case private, resedinte, complexe de lux si insule comunitare.

Vezi si:  Bulgaria – Oaza ta de liniste si distractie

Dezvoltarea insulei a inceput in 2003 insa a fost oprita in 2008 din cauza crizei financiare. Proiectul a fost reluat incet si inca nu este finalizat.

Sursa: https://www.starsinsider.com/fr/voyage/342773/ces-iles-sont-aussi-artificielles-quexceptionnelles

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns