Totul despre Turcia

| Turism | februarie 3, 2015

Persoanele care doresc sa calatoreasca intr-o tara frumoasa si cu cultura diferita, atunci Turcia este o alegere ideala. Ca sa calatoriti in tara pregatit si sa nu fiti luati prin surprindere, atunci apelati la urmatoarele informatii si aflati toate detaliile utile.

Informatii despre Turcia

Turcia sau in denumire completa, Republica Turcia este o tara speciala in primul rand din cauza faptului ca se intinde pe suprafata a doua continente. 97% din suprafata tarii se afla pe teritoriul Asiei si doar 3% pe teritoriul Europei. Capitala tarii este Ankara, desii cel mai mare oras este Istanbul. In tara limba oficiala este turca si moneda utilizata este lira turca. Puteti sa aflati alte generalitati despre tara accesand siteul turcia.org, unde va asteapta multe informatii utile.

Geografia si clima Turciei

Turcia are un peisaj variat, ceea ce este un alt motiv in plus pentru ca turistii sa viziteze tara. Turistii care ajung aici o sa aiba ocazia de a admira Marea Neagra, dar si sa se bucure de privelistea muntilor, deoarece in tara se afla muntele Ararat, unde cel mai inalt punct este de 5.165 metri. In ceea ce priveste clima tarii, aceasta este temperat mediteraneana, astfel in Turica verile sunt calde si uscate, insa iernile sunt racoroase si umede. Clima este insa variata pe litoralul Marii Mediterane, unde este subtropicala si pe litoralul Marii Negre, unde este temperat maritima.

Atractii turistice din Turcia

Turcia este o tara foarte vizitata de catre turisti, deoarece cu siguranta nu se vor plictisii in tara. Printre cele mai vizitate obiective turistice se numara urmatoarele:

– Pamukkale
– Plaja Patara
– Moscheea albastra

GD Star Rating
loading...
Totul despre Turcia, 10.0 out of 10 based on 1 rating

1,145 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive