Sportul este bun pentru sanatate

Sportul este excelent pentru sanatate dar si pentru moral. In cele ce urmeaza, daca sportul nu a reusit sa te convinga inca, iti vom enumera diferitele beneficii ale unei activitati fizice regulate pentru organism.

O mai buna circulatie

Activitatea sportiva ofera o optimizare a circulatiei sanguine, provocand o vasodilatare a vaselor de sange. Sangele va circula mai eficient in artere, cu un retur venos mai bun. Unele sporturi nautice au chiar si un efect de masaj datorita miscarii corpului si apei, imbunatatind astfel tonusul vascular. O solutie excelenta de a lupta impotriva senzatiei de picioare grele.

Favorite: ciclism, ski de fond, mersul pe jos, inot, aquagym si aquabyke.

O imbunatatire a masei musculare

Sportul ne permite sa ne dezvoltam muschii si sa ii facem mai puternici, mai rezistenti. Acest lucru ne ajuta sa avem un corp mai ferm si mai sculptat insa, in egala masura, ne permite sa prevenim eventualele raniri.

O inima mai sanatoasa

Practica regulata a unui sport are un efect extrem de benefic asupra inimii deoarece o ajuta sa functioneze mai bine, ajutandu-ne totodata sa prevenim bolile cardiovasculare. Efortul fizic ii permite inimii noastre sa bata mai lent in repaos, cu alte cuvinte sa se oboseasca mai putin, e economie de energie deloc de neglijat. Activitatea fizica este o modalitate excelenta de a scadea presiunea arteriala datorita unei mai bune circulatii sanguine.

Favorite: inot, jogging, ciclism.

Oase mai solide

Pe termen lung, sportul ne ofera intarirea sistemului osos (o mai buna densitate si o mai buna rezistenta la socuri), prevenind astfel riscurile de osteoporoza. Activitatea fizica este in egala masura excelenta pentru cartilaje deoarece ne permite ingrosarea acestora din urma si sa ii furnizeze aporturile nutritive necesare. Ne ajuta in egala masura sa luptam impotriva durerilor articulare si problemele cu artroza.
Favorite: jogging, sporturi cu mingea, dans, drumetii.

Vezi si:  Meciurile live din Liga I

Sursa: https://saviezvous.fr/le-sport-est-bon-pour-la-sante/

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns