ChatGPT: robotul conversational este autorizat din nou in Italia

Inteligenta artificiala ChatGPT, care a fost blocata in urma cu o luna in Italia din cauza legislatiei privind datele personale, este din nou accesibila in aceasta tara. OpenAI, compania care detine ChatGPT, spune ca a creat un instrument „pentru a verifica varsta utilizatorilor din Italia” odata ce acestia se conecteaza.

Programul de inteligenta artificiala ChatGPT, blocat in urma cu o luna in Italia pentru ca a incalcat legile privind datele personale, este din nou permis in peninsula, a declarat vineri OpenAI, compania care detine ChatGPT. „ChatGPT este din nou disponibil pentru utilizatorii nostri din Italia. Suntem incantati sa le uram din nou bun venit si ne mentinem angajamentul de a le proteja datele personale”, a declarat un purtator de cuvant al OpenAI.

La sfarsitul lunii martie, autoritatea italiana pentru protectia datelor personale a blocat ChatGPT, acuzand-o ca nu respecta reglementarile europene si ca nu dispune de un sistem de verificare a varstei utilizatorilor minori. Autoritatea a criticat, de asemenea, ChatGPT pentru ca „nu a furnizat informatii utilizatorilor ale caror date sunt colectate de OpenAI (…) in scopul „antrenarii” algoritmilor care ruleaza platforma”.

OpenAI comunica acum cu privire la colectarea datelor sale

In plus, desi programul este destinat persoanelor cu varsta de peste 13 ani, „Autoritatea subliniaza ca absenta oricarui filtru pentru a verifica varsta utilizatorilor expune minorii la raspunsuri complet neconforme cu nivelul lor de dezvoltare”. In prezent, OpenAI publica pe site-ul sau informatii despre modul in care „colecteaza” si „utilizeaza datele de formare” si ofera „o mai mare vizibilitate” pe pagina de pornire a ChatGPT si OpenAI a politicii privind datele cu caracter personal.

De asemenea, compania sustine ca a implementat un instrument „pentru a verifica varsta utilizatorilor din Italia” dupa ce acestia se conecteaza. Autoritatea italiana a recunoscut vineri „masurile luate pentru a imbina progresul tehnologic cu respectarea drepturilor persoanelor”. ChatGPT a aparut in noiembrie si a fost rapid achizitionat de utilizatorii impresionati de capacitatea sa de a raspunde clar la intrebari dificile, de a scrie sonete sau coduri informatice.

Finantat, printre altii, de gigantul informatic Microsoft, care l-a adaugat la mai multe dintre serviciile sale, acesta este prezentat uneori ca un potential concurent al motorului de cautare Google. La 13 aprilie, Spania a anuntat deschiderea unei anchete privind ChatGPT, in aceeasi zi in care Uniunea Europeana a lansat un grup de lucru pentru a incuraja cooperarea europeana pe aceasta tema.

Sursa: https://www.europe1.fr/technologies/chatgpt-le-robot-conversationnel-a-nouveau-autorise-en-italie-4180550

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns