Acesta este noul standard de aur in tehnologia televizoarelor?

Inainte de cumparararea unui televizor, de obicei apar cateva intrebari esentiale: LCD sau OLED? Sa ma concentrez asupra unor marci cunoscute precum Samsung, LG, sau Sony? Sau vreau sa primesc cat mai mult, la un pret avantajos? Dupa gigantul de televizoare de origine chineza, Hisense, pui intrebarile gresite. In schimb, ia-o pe aceasta in considerare: Cum ar fi daca le-ai putea avea pe toate?

ULED XD de la Hisense, reprezinta doua panouri LCD, fixate impreuna pentru a obtine un televizor ca si acela pe care il avem noi acasa. Hisense a spus ca aceasta tehnologie va oferi un negru atat de inchis, ca miezul nopti intr-o noapte fara luna si stralucire ca televizoarele LCD, din ziua de azi, totul la un pret de care ti l-ai dorit intotdeauna, extrem de scazut. Dar cum face asta compania chinezeasca?

‘’Noi investim 5% din profitul anual, inapoi in R&D.’’ spunea Chris Porter, directorul administratiei de produse pentru Hisense. ‘’Avem niste tehnologii incredibile, o mare parte pe care nu am prezentat-o inca pentru U.K. Acest proiect este o exceptie. Avem intentia sa il comercializam in 2020.’’

Compania a lucrat pe tehnologia ULED, care este mai mult un set de caracteristici decat o singura tehnologie, inca din 2005. Dar am putut vedea unicul ULED XD, cu designul de panou dublu, la CES 2019. Compania a spus ca a planuit sa combine un 1080p panou cu un panou 4K.

Te intrebi de ce este nevoie de doua panouri? OLED este bine cunoscut pentru nivelurile remarcabile de negru, pentru ca aceste display-uri opresc pixelii individuali. Dar pixelii LCD nu pot fi opriti, ceea ce inseamna ca o sa ramana putin mai deschis. La ULED XD, ambele module LCD au diferite functii care ajuta la combaterea problemei. Un panou este pentru culori, panoul celalalt pentru alb-negru sau lumini. Hisense foloseste 8.3 milioane de zone de intunecare, pentru ca aceasta controleaza lumina la nivelul pixelilor.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns