Sport dimineata devreme – este bun pentru sanatate?

Pentru numerosi oameni de stiinta si experti in sanatate sportul dimineata ar fi cea mai buna modalitate de a incepe ziua. Cu toate acestea, nu toata lumea este de aceasta parere si unii sustin ca ofera rezultate mai putin eficiente. Atunci cum este mai bine? Sa facem sport dis-de dimineata, iemdiat ce ne dam jos din pat sau nu?

In realitate, acest lucru depinde de mai multe lucruri…

In functie de obiective si de starea de sanatate, unele specificitati ale sedintei de antrenament de dimineata o poate face pe aceasta din urma mai mult sau mai putin eficienta. Insa ce intelegem prin a face sport dimineata devreme? Dimineata devreme inseamana la scurt timp de la trezire, cam 7-8 dimineata.

In general, in cazul persoanelor cu o stare buna de sanatate care cauta sa slabeasca sau pur si simplu sa se pastreze in forma, sedintele de antrenament de dimineata sunt perfect adaptate. In majoritatea din cazuri reprezinta o excelenta alegere. Iata care snt cazurile in care o sedinta de sport dimineata este contra-indicata:

Daca ai probleme cardiovasculare. Alergatul este bun pentru inima si are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Cu toate acestea, din cauza vaiatiilor in ceea ce priveste tensiunea arteriala, este de preferat sa ceri de la medicul de familie unda verde pentru a practica un sport, fie el dimineata sau seara.

Daca ai diabet. In general, exercitiile fizice pe stomacul gol nu reprezinta o problema insa trebuie se te asiguri de faptul ca nu depasesti limitele. Cu toate acestea, daca esti diabetic, este recomandat sa consulti medicul si sa supraveghezi efectul antrenamentului de dimineata asupra glicemiei tale, mai ales daca nu ai mancat nimic.

Vezi si:  Trail Running- de ce ar trebui sa alegi in plina natura?

Nu te stresa, daca nu ai nicio problema medicala, poti face sport dimineata fara probleme. La urma urmei, nu exista un moment ideal pentru antrenament, diferitele momente ale zilei au fiecare avantajele si dezavantajele lor.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns