4 ingrediente pentru ingrijirea pielii care pot dauna mediului inconjurator

De la efectul daunator pentru corali, pana la influente nocive pentru alge si mamifere marine, produsele pentru ingrijirea pielii de multe ori pot contine ingrediente nocive pentru mediul inconjurator.
Multi dintre noi stim care sunt ingredientele pe care dorim sa le gasim in produsele de ingrijirea pielii, precum acid hialuronic pentru hidratare, vitamina C pentru illuminare si acid salicilic pentru exfoliare. Dar ce este cu ingredientele pe care ne dorim sa le evitam? Unele din chimicalele ascunse in serurile, mastile si cremele hidratante pot avea efecte daunatoare asupra mediului inconjurator dupa ce le indepartam de pe fata si intra in apa.
Oxibenzon si octinoxat
Poate ati auzit deja de ele, dupa o cerere pentru interzicerea lor, chimicalele au aparut in mod obisnuit in lotiuni de plaja anul trecut in Hawaii. Aceste chimicale au efect daunator pentru corali, creste vulnerabilitatea lor de decolorare.
Triclosan
Este o substanta chimica, care poate fi gasita in paste de dinti, sampoane, sapunuri si dezinfectante pentru maini. A fost descoperit faptul ca este toxic pentru bacteriile acvatice si are un efect particular negativ si asupra algelor si a fost observat si la delfini. Dar poate avea efect negativ si asupra oamenilor.
Parabeni
O familie de conservanti folosita la scara larga in produsele de ingrijire a tenulu. Se spune ca distrug functionarea hormonilor, totusi multi dermatologi sustin ca doza mica folosita in produse nu are un efect negativ, dar si asa multe dintre marcile de frumusete s-au hotarat sa nu le mai foloseasca.
Siloxani
Siloxanii fac parte din familia silicoanelor, si se afla in produsele de ingrijire a pielii mai ales in creme hidratante, primere si seruri, multumita abilitatilor de netezire. Cercetarile inca sunt in parcurs pentru a afla efectele negative ale siloxanilor, dar s-a aflat ca pot avea efect daunator asupra lanturilor alimentare, acvatice, facandu-le toxice pentru pesti si alte organisme.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns