Cum sa alegi echipamentul perfect pentru alergat

Alergatul se numara printre cele mai populare activitati sportive. Este modalitatea ideala de a face miscare si a pierde kilogramele in plus si contribuie in acelasi timp la mentinerea starii generale de sanatate. In plus, pentru a alerga nu este nevoie de abonamente la sala, apartenenta la un club sau accesorii costisitoare. Pentru alergat, importanta este doar alegerea echipamentului astfel incat alergatorul sa aiba parte de confort maxim.

In alergare, ca in orice alt sport, efortul depus rezulta in transpiratie excesiva, iar principala trasatura a hainelor de sport alese trebuie sa fie oferirea posibilitatii pielii de a respira si transpiratiei de a se evapora. Ghidul complet pentru alegerea echipamentului sportiv se poate aplica in mai toate sporturile practicate la nivel amator, cu mici exceptii. Termenul de haine sport este un termen general intocmai din acest motiv, indiferent ca este vorba de alergare, tenis, volei, mers cu rolele sau cu bicicleta, hainele alese trebuie sa aiba aceleasi trasaturi pentru a asigura confortul purtatorului.

1. Hainele sport trebuie sa nu fie niciodata prea largi – hainele purtate nu trebuie sa impiedice miscarile naturale ale corpului si nici sa distraga atentia. Un tricou care cade constant de pe umeri sau o pereche de pantaloni care trebuie ridicati in permanenta pe solduri pot distrage atentia de la exercitiu si pot face mentinerea unui ritm potrivit mult mai dificila. Hainele stramte pe corp pe de alta parte ofera suport ideal muschilor, dar in acelasi timp ajuta in procesul de pierdere a kilogramelor in plus pentru persoanele care aleg alergatul pentru acest scop.

2. Fara bumbac – bumbacul este unul dintre materialele cautate pentru calitatile sale, insa in ceea ce priveste un echipament sportiv, acest material trebuie evitat pe motiv ca retine umezeala. La alegerea echipamentului in magazine de specialitate sau pe site-uri precum www.sportsclub.ro, materialul este extrem de important. Se recomanda materiale sintetice, gandite pentru a tine pielea uscata si ventilata astfel incat senzatia de transpiratie si pielea neplacut de lipicioasa sa nu distraga atentia de la continuarea exercitiului.

Vezi si:  Care este cea mai potrivita ora pentru a face sport?

3. Temperatura corpului si protectia impotriva bacteriilor – mirosul corporal puternic aparut in urma transpiratiei abundente poate fi controlata folosind materiale antibacteriale pentru hainele sport folosite la alergat. Aceste tipuri de materiale sunt mai costisitoare, insa reprezinta o solutie buna pentru persoanele care transpira mai abundent sau au o transpiratie mai acida. Un alt aspect ce trebuie luat in considerare este mentinerea temperaturii corpului, in functie de sezon. Vara se recomanda materiale usoare, care lasa corpul sa respire precum spandexul sau poliesterul, pe cand iarna trebuie alese materiale ce mentin caldura corpului fara a fi prea voluminoase si a impiedica miscarea libera.

Este aproape imposibil de redactat ghidul complet pentru alegerea echipamentului pentru alergat sau orice alt tip de sport datorita faptului ca nevoile difera de la persoana la persoana in functie de varsta, gusturi, buget si frecventa iesirilor. Odata ce au fost luate in considerare cele 3 sfaturi mentionate mai sus, restul detaliilor legate de stil, pret si firma tin de preferintele fiecarui alergator in parte si de motivatia si durata exercitiului fizic.

GD Star Rating
loading...
Cum sa alegi echipamentul perfect pentru alergat, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns