Alga poate fi rezolvarea sa ajungem pe Marte

Daca petreci ani la rand intr-o nava spatiala este imposibil sa duci cu tine toate lucrurile de care o sa ai nevoie. Trebuie sa iti creezi tu insuti unele lucruri, de aceea are un rol atat de important alga in spatiu.
Haideti sa ne gandim un pic la alga. O chestie noroioasa si lipicioasa de culoare verde, care se acumuleaza pe suprafata lacurilor. Este un adevarat erou, responsabil de producerea aproape a jumatatii din oxigenul pe care il respiram in ziua de azi.
Problema cea mai mare in ceea ce priveste pregatirea unui zbor in spatiu pe un timp mai indelungat este data de asigurarea elementelor esentiale pentru supravietuire in spatiu. Cum ar fi mancarea, indepartarea deseurilor, protectie in potriva radiatiei, apa si oxigen. Daca planuiesti sa ramai pentru mai multi ani in spatiu trebuie sa stii ca nu o sa iti fie de ajuns lucrurile pe care le duci cu tine de pe pamant. Trebuie sa le creezi tu.
Sunt diferite solutii pentru toate nevoile individuale dar alga ar putea fi cheia pentru calatoria pe durata lunga in spatiu. Ideea de a creste alge in afara pamantului este momentan doar un experiment dar, dupa rezolvarea problemei cu gravitatia, ar putea fi o inovatie.
,,Grupa mea considera ca un singur sistem de alge ar putea fi raspunsul la aproape toate nevoile metabolice ale astronautilor.’’ declara punea Emily Matula de la Universitatea de Colorado Boulder.
Ideea functioneaza pe pamant, algele pot asigura aproximativ 50-80% din oxigen, dar transpunerea acestuia in spatiu este mai dificila.
Intr-un experiment realizat in Rusia in 1961 un barbat a trait timp 30 de zile, intr-o camera de 4,5 metri patrati. Folosind doar alge pentru a transforma dioxidul de carbon in oxigen, conform cartii Environmental Biotechnology.
Algele cresc mai repede in lichide dar utilizarea lichidelor in microgravitatie este o provocare. A aparut ideea ca s-ar putea ca astronautii sa consume alge, dar nici asta nu este o idee perfecta. Daca astronautii consuma cofeina sau antibiotice in aceeasi timp cu algele, acest lucru ar putea fi nociv pentru consumatori.
Nimic din toate acestea nu au importanta daca cresterea algei este imposibila in spatiu dar oameni de la NASA lucreaza intens la o rezolvare.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns