Cele mai mari inventii fizice ale secolului trecut

Secolul trecut a fost inovator in domeniul stiintei si tehnologiei. Oamenii de stiinta au obtinut succese care nu pareau posibile cu secole in urma. Chiar daca secolul 21 a inceput cu frica si cu o multime de necunoscute, s-a dovedit uimitor.


Fizica este una dintre cele mai importante ramuri ale stiintei si, odata cu ea, atat de multe sunt posibile. Fizicienii au mers dincolo de a se asigura ca inventiile pe care le-au pus in minte au iesit la lumina.
Iata cateva dintre cele mai mari inovatii in fizica din secolul trecut.

1. Rachete cu multiple utilizari
Elon Musk a adus contributii atat de mari pentru planeta Pamant. Nu poate fi subestimata utilitatea rachetelor cu mai multe utilizari.

Acum oamenii de stiinta pot recupera rachetele folosite si le pot relansa. Doar faptul ca putem lansa rachete in spatiu este inovator. Dar compania Elon SpaceX a parcurs un kilometru suplimentar pentru a garanta conservarea resurselor. Acest lucru permite oamenilor de stiinta sa indeplineasca mai multe misiuni fara a cheltui atat de mult in resurse.

2. Capsula endoscopica
Daca nu ati auzit niciodata despre aceasta inovatie, probabil ca nu sunteti singurii. Capsula endoscopica este o inovatie care a fost posibila prin avansari tehnologice masive.
Aceasta este o tehnologie care emite lumina care sesizeaza imaginile datorita designului sau optic. A fost folosit pentru prima data in 2001 si a fost incorporat in camerele fara fir.

Datorita acestei tehnologii, medicii sunt in masura sa exploreze organele interne ale pacientilor. Leziunile pot fi apoi depistate mult mai rapid, iar tratamentul administrat inainte ca o vatamare sa devina critica.

Vezi si:  Top 3 aspecte de care sa tii cand cauti camere de supraveghere

3. Tehnologia Blockchain
Tehnologia Blockchain a fost un cuvant zgomotos pentru cea mai buna parte a secolului XXI. S-au facut multe atat datorita acestei inovatii.

Chiar daca ideea a fost prima data conceputa in secolul al XIX-lea, actualizarea ei s-a intamplat in secolul XXI.
Blockchain a devenit relevant numai dupa aparitia lui Bitcoin. Relevanta tehnologiei Blockchain a fost interesanta, deoarece companiile si corporatiile au vazut posibilitatea acestei tehnologii de a-si conecta afacerile cu lumea criptomonedei. Nu este nimic mai sigur decat sa-ti asiguri activele prin bani digitali.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns