Noua baterie de la Tesla de 1,6 milioane de km face ca masinile electrice sa fie la fel de abordabile ca cele pe benzina

| Stiinta si tehnologie | mai 27, 2020

Da, se pare ca celebrul constructor este pe cala sa dezvolte o baterie lithium-ion a carei durata de viata ar fi echivalenta cu 1,6 milioane de kilometri. Iar costul sau de productie va fi unul foarte scazut, astfel incat viitoarele masini de la Tesla ar fi la fel de abordabile ca si cele pe benzina.

Daca Tesla nu va anunta probabil in acest an modele noi de masini, totusi, pregateste o supriza destul de mare. Reuters afirma ca acest constructor va profita de  a sa „Battery Day” pentru a prezenta o noua baterie de lunga durata si la cele mai mici costuri. Si care va fi capabila sa suporte echivalentul a 1,6 milioane de km de utilizare.

Va fi integrata in Tesla Model 3, care este vanduta in China la sfaristul anului sau la inceputul anului 2021.

Aceasta baterie lithium-ion nu este insa o revelatie in sine. Cercetatorii de la Universitatea din Canada au vorbit deja de ceva vreme despre o chimie inovatoare, cu mai ales un catod compus din cristale de lithium-nichel-mangan-cobalt, mai gorase decat cele folosite de obicei. Apelarea la aditivi si la alti compusi tinuti secreti ar reduce stresul intern prin care trece bateria atunci cad trece prin ciclurile incarcare- reincarcare. Si ii va permite in acelasi timp sa stocheze mai multa energie mai mult timp.

Tesla Model 3 mai abordabila? Incercand sa foloseasca o baterie care nu va folosi decat 20% cobalt, sau alta care va inlocui acest metal cu fosfat de fier si recurgand la o productie automatizata, Tesla prevede o scadere a preturilor la masina sa. Aceste baterii vor fi mai intai disponibile in China unde Tesla vrea sa rivalizeze cu constructorii locali scazand preturile. Tehnologia va fi mai apoi prezenta si pe restul pietelor internationale.

GD Star Rating
loading...

104 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive