Internetul nu a cucerit inca intreaga planeta

In jur de 60% din populatia mondiala este acum online, cu alte cuvinte numai putin de 4,5 miliarde de persoane. O cifra care nu inceteaza sa urce pe zi ce trece, in favoarea retelelor sociale care atrag aproximativ 3,8 miliarde de utilizatori. Insa, mai exista cateva provocari de depasit pentru ca toata lumea sa se poata conecta la Internet in acelasi conditii in jurul Globului.

Filipine: cei mai activi internauti
Nu este tara care numara cel mai mare numar numar de utilizatori (67%) insa sunt cei mai activi dintre toti, cu un timp de conexiune mediu de 9 ore si 45 de minute pe zi din care 3 ore si 53 de minute pe retelele sociale. Si, in ciuda unui debit de 26 megabiti/secunda, spre deosebire de media mondiala de 74Mbps. O utilizare dedicata in proportie de 60% muncii.

Japonia: cel mai putin timp online
Chiar daca 92% din japonezi au acces la Internet, sunt, cu toate acestea, cei care petrec cel mai putin timp online, doar 4 ore si 22 de minute pe zi din care 45 de minute pe retelele sociale. Populatia japoneza nu este foarte atrasa de ultimele inovatii digitale. Putem spune ca este una din cele mai imbatranite din lume, deoarece 30% din locuitori au peste 65 de ani.

Algeria, una din cele mai proaste conexiuni
Cu un debit de 4 Mbps, Algeria face parte din cele cinci tari, cele mai putin avansate din punct de vedere tehnologic. Acest lucru se explica prin absenta unor data centers si a latimilor de banda. Fara sa mai punem la socoteala taierile din motive politice.

Franta: Internetul este din ce in ce mai bun
Chiar daca numarul internautilor ramane destul de stabil (in jur de 89% din populatie), debitul pentru liniile fixe si mobile a progresat cu 34% de la inceputul anului 2018. O imbunatatire care coincide cu sosirea fibrei optice in Franta.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns