Cu ocazia aparitiei noului serial Netflix, pe 4 septembrie, Jacques Arnauld a revenit asupra subiectului si a vorbit mai mult despre legaturile dintre fictiune si aventura spatiala. Platformele de streaming online se pare ca sunt cu capul in nori ! In anul 2018, The First, de pe Hulu isi imagina cum actorul Sean Penn era primul om care pasea pe Marte.
In 2019, For All Mankinds de pe Apple TV+, rescria o aventura inspiranta a povestii cuceririi Lunii, The Right Stuff care va aparea in curand pe Disney + va spune mai multe despre astronautii din programul spatial Mercury iar JJ Abrams pregateste pentru HBO GO, care va vorbi despre instalarea de noi colonii pe o noua planeta.
Netflix nu s-a lasat nici el mai prejos si a propus Another Life in 2019 si Away de ceva vreme, unde actrita oscarizata Hilary Seank este trimisa direct pe Marte. O fascinatie foarte veche pentru cer Fiinta umana a fost fascinata dintotdeauna de catre Cosmos. Exista radacini extrem de profunde la nivel istoric si psihologic, care fac din spatiu un loc de proiectare.
O perioada indelungata de timp, spatiul era un loc interzis pentru oameni, deoarece era locul unde stateau zeii, cu alte cuvinte, un loc perfect. Totul s-a schimbat insa pe la sfarsitul secolului XVII, cand am putut sa credem in sfarsit ca vom ajunge intr-o zi in spatiu.
Exista un joc intre fictiune si aventura spatiala, una alimentand-o pe cealalta. Acest interes din ce in ce mai mare pentru spatiu, demonstreaza ca suntem intr-o noua etapa actuala a aventurii spatiale concrete. Spatiul serveste drept oglinda in raport cu lucrurile care sunt comune pentru intreaga umanitate. Este mult mai simpatic sa se puna aceste lucruri in scena cu un decor spatial si permite in acelasi timp, publicului sa reflecteze si la anumite probleme etice.
loading...