Maria Kolesnikova a fost arestata la granita cu Ucraina

Maria Kolesnikova a fost arestata la granita cu Ucraina

Maria Kolesnikova, opozanta belarusa care a fost rapita in plina zi, a fost arestata marti dimineata atunci cand incerca sa paraseasca tara. Aceeseaza https://ghimpele.ro/international/ pentru a descoperi mai multe stiri din aceasta tara.

    Iata mai multe detalii

„Maria Kolesnikova a încercat să părăsească ilegal teritoriul Republicii Belarus, dar a fost reţinută la frontieră”, a sustinut Belta – o agentie de presa.  Alti doi opozanti care erau impreuna cu Maria Kolesnikova, si anume Anton Rodnenkov si Ivan Kravtov au reusit sa traverseze granita belarusa cu Ucraina.

„Kolesnikova este în prezent reţinută”,  a mai indicat un purtator de cuvant al Serviciului de granite din Belarus. Aceasta opozanta este ultima din trioul feminin al campaniei prezidentiale impotriva presedintelui Aleksandr Lukasenko care se mai afla pe teritoriul Belarus. Celelalte doua opozante , Svetlana Tihanovskaia si Veronika Tepkalo au fost fortate sa plece din tara.

Reprezentantii opozitiei din Belarus au anuntat anterior ca Maria Kolesnikova a fost rapita luni in centrul Minskului de catre mai  multi barbati imbracati in civil si cu o masca pe fata. Putin mai tarziu opozitia a semnalat disparitia a altor doi oameni, membri ai ‘Consiliului de coordonare’

‘Nici Anton Rodnenkov, nici Ivan Kravţov, nici Maria Kolesnikova nu intenţionau să părăsească ţara. Erau categoric împotrivă. Ei toţi au ajuns la frontiera cu Ucraina după ce au fost reţinuţi. Ei au fost duşi acolo direct din Centrul de arest preventiv şi la fel ca în cazul Olgăi Kovalkova au fost forţaţi să părăsească ţara’,a mentionat interlocutorul Interfax.

Televiziunea de stat belarusa a negat rapirea Mariei Kolesnikova si a sustinut ca aceasta a fost scoasa dintr-o masina cu care incerca sa treaca granita belaruso-ucraineana.

Vezi si:  Pensia alimentara

O alta sursa a declarat ca cei trie au fost retinuti in cursul zilei de luni de fortele speciale belaruse dar doar doi dintre ei au reusit sa treaca granita cu Ucraina. Doar Maria Kolesnikova a fost arestata la frontiera.

‘Cel mai probabil a avut loc o înscenare, o provocare, în cadrul căreia Kolesnikova a fost arestată’, a adaugat  aceeasi sursa.

Cu toate astea se pare ca telefoanele celor trei opozanti sunt inaccesibile. La telefonul lui Rodnenkov a rsaspuns un robot telefonic in limba ucraineana.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns