Ascendetul si influenta acestuia

De ce unii lei sunt extrem de modesti si retrasi, cand leul este un semn cu o personalitate extreme de puternica in general? Probabil ca persoana are un ascendent in Capricorn. Persoana din zodia pesti, care este extrem de activa si vorbareata are probabil un ascendent in gemeni, iar barbatul care a trecut prin cateva divorturi si poate fi extrem de direct, daca nu chiar nepoliticos dar reuseste totusi sa se faca placut, este o Fecioara cu ascendent in Balanta ceea ce ii mascheaza si balanseaza aceste porniri. Un horoscop zilnic nu explica insa aceste iregularitati.

Ce este insa ascendentul?

Daca semnul solar reprezinta personalitatea fiecaruia, persoana ‘interioara’, atunci ascendentul este masca pe care o punem in fata lumii. Felul in care ne comportam in mod constient, felul in care ne mulam la factorii externi si anume mediul in care traim. In materie de horoscop, ascendentul este mult mai putin cunoscut de cat semnele solare, acesta bazandu-se pe data si ora exacta a nasterii unei persoane, fiind deci mult mai greu de aflat chiar si pentru pasionatii de previziuni astrale.

Cum se calculeaza ascendentul?

Ascendentul este semnul aflat pe bolta cereasca in locatia si momentul exact al nasterii cuiva iar interpretarea acestuia in sine este mult mai complexa, fiind influentata de pozitia anumitor planete fata de semnul respectiv. Din punct de vedere strict astronomic, acesta este valoarea longitudinii eliptice geocentrice, altfel cunoscuta drept Longitudine Cerestra al punctului eliptic ce se afla cel mai la est pe linia orizontului. Din fericire, exista numeroase carti ce ofera tabele ale tutor pozitiilor astrale pe o anumita perioada pentru cei ce doresc sa isi afle ascendentul insa nu au pregatire de speciliatitate, mai mult decat atat, asa cum exista site-uri si aplicatii de diverse feluri si pentru aflarea ascendentului, exista siteuri specializate ce pot ajuta la aflarea ascendentului doar cu introducerea zilei, orei si locului nasterii.

De ce este important de stiut ascendentul?

Desi nu exista un horoscop zilnic al ascendentului, aflarea acestuia poate ajuta foarte mult la auto descoperire, deoarece ascendentul influenteaza felul in care persoana se prezinta lumii exterioare, in mod special in public ori in situatii impersonale. Poate fi chiar considerat un mecanism de auto aparare, un comportament studiat, insa la fel de mult, parte din persoana noastra ca si latura instinctuala. Astrologii sunt de asemenea de parere ca semnul ascendent influenteaza chiar si aspectul fizic si starea de sanatate a unei persoane.

GD Star Rating
loading...
Ascendetul si influenta acestuia, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns