5 sfaturi pentru gestionarea unui castig substantial la loto

Castigul unei sume substantiale peste noapte la jocuri de noroc, precum loto 6/49, este cu siguranta visul multora. O suma imensa de bani insa, venita pe neasteptate, poate insemna o viata linistita in confort sau chiar lux excesiv insa poate, de asemenea, fi extrem de periculos.

Nu sunt putine cazurile unor castigatori la loto 6/49, de exemplu, carora banii le-au luat mintiile si au pierdut averea, aproape peste noapte. Dupa un castig de acest gen planuirea si gestionarea atenta a banilor este cel mai important factor in efectul pe termen lung, avertizeaza specialistii, deciziile luate in primele cateva luni fiind cruciale.

Iata cateva sfaturi pentru gestionarea eficienta a unui castig la loto:

Protejearea datelor personale: Prieteni din liceu, rude indepartate, dar mai ales sarlatani si poate chiar diversi interlopi pot contacta castigatorul in speranta ca vor scoate niste bani de la acestia. Au existat chiar cazuri in care s-au cerut procente din castig drept suma de protectie. Este de preferat sa nu se publice datele personale ale castigatorului sub nici o forma iar numarul de telefon al acestuaia sa fie schimbat si listat drep NSI.

Concediu neplatit de la locul de munca: Este nevoie de timp si liniste pentru deciziile importante ce urmeaza unui astfel de castig. Asta nu inseamna insa ca este o idee intotdeauna buna pentru castigator sa demisioneze imediat, astfel de decizii trebuiesc luate dupa ce toate calculele au fost facute si castigatorul stie exact ce va urma sa faca cu banii. Schimbarea trebuie sa vina treptat pentru a evita efectele psihologice ce pot interveni dupa un astfel de castig.

Vezi si:  Invata prin jocuri de gatit

Apelarea la serviciile unui consilier financiar: Marea majoritate a castigatorilor la loto au putina, daca nu chiar nici o experienta pe piata de investitii ori in domeniul deschiderii de conturi bancare pentru sume mari. Un consilier financiar poate ajuta castigatorul sa creeze un plan de gestionare a castigului pe termen lung.

Plata datoriilor: Este extrem de important ca primul pas dupa un astfel de castig la loterie sa fie plata datoriilor de orice gen, fie ele catre prieteni, banci ori restrante catre diversi distribuitori, daca se procedeaza astfel va fi mai usor de calculat suma reala castigata, dupa ce taxele au fost platite si problemele rezolvate.

Gestionarea distractiei: Multi castigatori sunt tentati sa cheltuiasca excesiv, in acest sens este bine sa se stabileasca un procent al castigului – intre 5% si 10% pentru ‘rasfat’. Acesti bani pot merge catre un televizor nou sau o vacanta de mult dorita. Cumpararea unei case noi sau masini luxoase este bine de lasat dupa ce lucrurile se calmeaza indeajuns.

GD Star Rating
loading...
5 sfaturi pentru gestionarea unui castig substantial la loto, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns