Legatura dintre horoscop, dieta si sanatate

Semnul sub care se naste fiecare are influente asupra unor multitudini de aspecte ale vietii, multe dintre ele fiind trecute adesea cu vederea. Intr-un horoscop zilnic se mentioneaza detalii generale legate de job sau relatii, iar intr-un horoscop 2013 mai complex, ce se intinde pe un an intreg, precum cel disponibil pe www.horoscop2013.info, se mentioneaza bani, cariera, familie, dar si sanatate. Astrologii sustin ca semnul sub care ne nastem ne poate influenta starea de sanatate si chiar mai mult, ca dieta alimentara trebuie construita in functie de tipul de semn sub care o persoana se afla – foc, pamant, aer sau apa.

Fiecare persoana poate experimenta perioade de exces sau deficienta a elementului constituent ce afecteaza sanatatea, insa acestea pot fi corectate printr-o dieta corespunzatoare.

Semnele de foc – Berbec, Leu, Sagetator

Focul controleaza functia de digestie, arderea caloriilor si absorbtia mancarii. Focul purifica organimsul de toxine, bacterii si virusi, astfel ca semnele de foc se lupta in general mai usor cu bolile decat alte semne.

Foc in exces: Atunci cand persoanele sub aceste trei zodii au prea mult foc in ele, devin nerabdatore, agitate, nervoase, iar pe plan medical acest fapt poate rezulta in hipertensiune, boli de inima, ulcer sau inflamatii. Astfel de probleme se pot rezolva cu mancaruri reci si legume crude, mai ales cele din care se consuma radacinile si cereale. In astfel de situatii nativii trebuie sa evite carnea rosie si mancarea picanta.

Definicienta de foc: Atunci cand persoanele din aceste trei zodii au prea putin foc, acestea devin mult mai predispuse bolilor, iar vindecarea dureaza mai mult, aparand probleme cu digestia. In aceste situatii se recomanda lamaile, iaurturile, mustarul si trebuie evitat laptele, legumele negatite si carnea.

Semnele de aer – Gemeni, Balanta, Varasator

Aerul controleaza sistemul nervos, rinichii si plamanii. Semnele de aer din horoscop sunt sensibile si pot fi dezechilibrate usor.

Aer in exces: Epuizare, piele si par uscat, insomnia, pierderea memoriei sunt semne ale excesului de aer, caz in care se recomanda legumele gatite, nucile si crutoane si trebuie evitate mancarurile negatite, cerealele si zaharul rafinat.

Deficienta de aer: Cand acest element este prea putin in organismul nativilor, deficienta se manifesta prin lipsa de energie, sistem nervos slabit si se recomanda multe mancaruri crude, sucuri de legume si cereale sub toate formele, dar trebuie evitate prajelile.

Semnele de apa – Scorpion, Pesti, Rac

Elementul de apa controleaza sistemele reproductive si linfatice, inclusiv lichidele din organism. Semnele de apa sunt sensibile la bacterii si virusi, iar problemele de sanatate la aceste semne au adesea de-a face cu componente emotionale.

Apa in exces: Persoanele sub semnele de apa din horoscop au un metabolism incet, digestia si asimilarea defectuoasa. Apa in exces se poate transforma in mucus, chisturi, tumori si umflaturi, dar si candida. In cazul semnelor de apa doar dieta nu este de ajuns pentru a rezolva problemele, este nevoie si de o crestere in activitatea fizica. Se recomanda legume gatite, boabe de toate felurile, fructe si trebuie evitate mancarurile grase, produsele lactate, dulcurile, painea si sarea.

Deficienta de apa: Dificienta de apa este similara ca simptome cu deficienta de aer manifestandu-se prin uscaciune a pielii si a parului, deshidratare si dificultati in timpul somnului. Se recomanda cerealele, orezul, algele, lactatele si zaharurile naturale, dar trebuie evitate diureticele naturale.

Semnele de pamant – Taur, Fecioara, Capricorn

Pamantul este elementul esential pentru cresterea, reproducerea si repararea tesuturilor. Elementele de pamant tind sa aiba probleme cu greutatea, tumori si probleme cu glanda, dar sunt mai rezistenti la raceli si gripe decat orice alt semn.

Exces de pamant: Excesul se traduce in general prin metabolism si digestie inceata, piele groasa, scleroza, depozite de calciu, tumori sau pilozitate excesiva. Se recomanda consumarea salatelor de fructe, legume la tigaie cu condimente, sucuri, supe si ceaiuri, dar trebuie evitata mancarea greoaie.

Deficienta de pamant: Persoanele cu aceasta problema tind sa ignore problemele de sanatate si sa doarma excesiv. Acestia au nevoie de carne, lactate, legume, branza, unt, zahar si ulei, insa nu le sunt benefice fructele si mancarurile crude.

GD Star Rating
loading...
Legatura dintre horoscop, dieta si sanatate, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns