Functiile unui ceas in zilele noastre

| Cumparaturi | noiembrie 20, 2017

functii ceas

Ceasul este un accesoriu care, pe langa latura estetica, are si o aplicare practica, aceea de a sti mereu in ce moment al zilei ne aflam. Indiferent ca folosesti un ceas de mana sau te uiti la ceasul de la telefon, cu siguranta esti mereu interesat sa stii care e ora exacta a Romaniei. Insa, in zilele noastre, ceasul nu mai are doar functia de a indica ora.

Evolutia tehnologica a facut astfel incat un ceas sa aiba mult mai multe functii in plus pe langa cea de baza. Astfel s-a ajuns la smartwatch (telefonul inteligent), ale carui functii au ca scop simplificarea programului tau zilnic si care te pot ajuta in nenumarate situatii.

Functiile Smartwatch-ului pe langa afisarea orei exacte

  • Functia de baza a unui ceas, fie el si smartwatch, ramane aceea de a te ajuta sa te orientezi in timp prin cunoastea orei. Cu indicatoare sau prin afisare digitala, ceasurile sunt necesare atat organizarii tale individuale, cat si organizarii activitatilor la nivel international. Sa nu uitam ca de ora exacta depind zborurile avioanelor, mersul trenurilor si multe altele. Urmatoarele functii ale ceasurilor sunt valabile doar cu o conexiune Wi-fi intre ceas si un telefon mobil.
  • Functii identice cu ale unui telefon: conversatii telefonice prin sms sau apel – cu ceasurile din zilele noastre poti apela, vorbi si comunica prin sms-uri cu oricine vrei, exact asa cum faci cu un telefon mobil. Sms-urile se vor scrie prin comenzi vocale: tu vorbesti, iar textul se scrie automat. Daca ti se pare inutil, gandeste-te ca, uneori, e mult mai usor sa folosesti ceasul pe care il ai deja la mana decat sa pierzi timpul scotand telefonul din buzunar.
  • Functie foto – da, poti chiar si sa faci poze cu un ceas inteligent.
  • Functie de masurare a distantei – ceasurile inteligente vin in folosul multor categorii de oameni, printre care si sportivii. Anumite ceasuri au aceasta functie ce numara kilometrii parcursi, fiind ideala pentru persoanele care obisnuiesc sa alerge periodic. Aceasta functie ii ajuta sa tina o evidenta a propriei evolutii in ceea ce priveste timpul in care parcurg o anumita distanta.
  • Functie cu care poti asculta muzica – desi pare imposibil, chiar poti sa asculti muzica de la ceas. Ai nevoie doar de o casca bluetooth.
  • Functie de masurarea a ritmului cardiac – poti avea un ceas care nu doar iti indica ora exacta, dar iti si masoara tensiunea cardiaca, pulsul, bataile inimii. Aceasta functie este foarte utila deoarece te poate preveni in caz de agravare a situatiei cardiace.

Acestea sunt cam cele mai utilizate functii ale ceasurilor din zilele noastre. Acestea insa au si dezavantaje: ecranul prea mic si faptul ca depind de un telefon mobil ar fi doua dintre ele.

GD Star Rating
loading...
Functiile unui ceas in zilele noastre, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

548 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive