Doua lucruri pe care floraria ta nu ti le spune niciodata

Livrarile online de flori sunt in continua dezvoltare in Romania. Potrivit informatiilor din piata vanzarile cumulate de flori depasesc 1 milion de euro . Desi aparent cei care comanda flori nu intampina provocari deosebite, aceasta industrie are micile ei secrete, la fel ca oricare alta. Iata cateva dintre ele:

1. Comenzile online de flori nu sunt chiar asa de directe precum crezi

Livrarile online functioneaza nemijlocit doar in Bucuresti si, probabil, cateva mari orase. Asteptarea pe care o avem in legatura cu faptul ca achizitia unui produs provine exact de la floraria pe care am contactat-o se implineste in general doar in cazul in care cumparam de la o florarie in Bucuresti. In rest, comenzile cumparatorilor sunt transferate de furnizor unor florarii locale, in sarcina carora va cadea executia si livrarea propriu-zisa a produsului. Aceasta situatie nu este specifica tarii noastre. Comenzile internationale se executa asemanator. Practic, in foarte multe cazuri, magazinul online de la care credeti ca cumparati florile nu este altceva decat o interfata, un simplu broker care preia si distribuie comenzi in schimbul unui comision. Adevarata florarie care va va furniza produsul este cea din localitatea dvs., pe care este posibil sa nici nu o cunoasteti.

Printre marii operatori internationali se numara Teleflora, Interflora si FTD. Cumparatorii trebuie sa inteleaga ca atunci cand aleg un produs de pe site-ul acestor firme, ceea ce vor primi va depinde in mod esential de calitatea florariei locale careia ii este repartizata comanda. Teoretic, aceste florarii sunt atent selectate pentru a indeplini anumite standarde de calitate, experienta si capacitate de productie.

2. Produsul pe care il cumperi ar putea sa nu arate exact ca cel din fotografie

Cand cumparati de pe internet, nu va bazati foarte mult pe pozele pe care floraria online vi le pune la dispozitie. Aceste poze sunt cu siguranta prelucrate cu un program de modificare a imaginilor, iar calitatea florilor exstente in stoc poate sa nu se potriveasca cu cea pe care o vedeti pe site.

Florariile online pot sa nu acorde prea multa atentie acestui fapt, tocmai din cauza specificului achizitiilor electronice. De obicei cumparatorul si beneficiarul buchetului sau aranjamentului sunt personae diferite, situate in locuri diferite. Cumparatorul nu va vedea niciodata produsul care se livreaza, iar beneficiarul va ezita sa reclame calitatea acestuia in cazul in care primeste un produs defectuos. In plus, beneficiarul nici nu stie exact ce ar fi trebuit sa primeasca, asa ca sansele ca acesta sa isi exprime nemultumirea sunt minime. Desigur, floraria nu va livra un buchet de lalele in loc de unul de trandafiri, dar poate oferi trandafiri de o alta nuanta decat cea care i-a placut cumparatorului. Informatiile pe care le ofera in acest sens chiar vanzatorii de flori si precautiile pe care acestia si le iau ar trebui sa constituie un veritabil avertisment. Pentru a nu fi pacaliti este recomandabil sa luati legatura cu beneficiarul imediat dupa ce acesta a primit produsul si sa va interesati de starea lui.

GD Star Rating
loading...
Doua lucruri pe care floraria ta nu ti le spune niciodata, 7.3 out of 10 based on 3 ratings

Lasă un răspuns