Rulouri exterioare – componente si moduri de actionare

Rulourile exterioare sunt ansamble care au menirea de a proteja impotriva razelor solare, de a oferi un plus de confort termic locuintei dar si rol protector, securitatea oferita de aceste produse fiind una desavarsita. Ca si material de fabricare, producatorii opteaza pentru lemn, pvc dar mai ales aluminiu, acesta din urma fiind in topul preferintelor datorita maleabilitatii, a rezistentei sporite sau chiar a manierei prin care reuseste sa se implementeze in cadrul constructiilor.

Componenta rulourilor exterioare din aluminiu

Optand pentru gama de rulouri exterioare din aluminiu, optati practic pentru niste produse extrem de complexe care sunt oferite in diverse pachete compuse din:

1. carcasa din aluminiu vopsit in diverse nuante alese de beneficiar.

2. ghidaje rezistente din aluminiu extrudat pe care le puteti vopsi in numeroase nuante de culori. Aceste ghidaje vin la pachet cu o serie de perii colectoare, dimensiunile acestora fiind de 22 x 53mm.

3. un set complet de lamele din aluminiu care contin in interior un strat consistent de spuma poliuretanica pentru o mai buna izolare. Ultima lamela dispune de o garnitura din cauciuc pentru o inchidere etansa.

4. capace laterale de diverse dimensiuni, adaptarea lor realizandu-se in functie de tipul tamplariei si de preferintele clientilor.

5. un ax octogonal fabricat fie din aluminiu dur fie din otel, capetele acestuia avand o mobilitate pe baza de rulmenti.

Un aspect important in privinta rulourilor exterioare se refera la modul de functionare, cu referire directa catre modul de actionare oferit clientilor. Datorita noilor tehnologii implementate de specialistii din Polonia si Germania, liderii pietei de rulouri exterioare, avem parte de produse cu actionari diferite, de la actionari manuale cu ajutorul unor snururi, pana la actionari automate si semiautomate.

Moduri de actionare al rulourilor exterioare:

1. Rulouri exterioare actionate cu snur

Aceasta gama de rulouri exterioare din aluminiu este una destul de practica si foarte des intalnita pe piata din Romania. Dimensiunile maxime ale unui rulou actionat cu ajutorul unui snur sunt de aproximativ 3.5m, fiecare produs dispunand de culori preferentiale pentru lamele si axul central, de un sistem antiefractie pe baza de yala sau zavor dar si de numeroase alte facilitati.

2. Rulouri exterioare actionate cu ajutorul unei manivele

Fata de rulourile exterioare actionate cu snur, aceste produse se remarca, in principa, datorita dimensiunilor mult mai generoase la nivel de productie si montaj. Producatorul ne ofera detalii privind dimensiuni de utilizare de pana la 7m, astfel ca plaja de aplicabilitate este una mult mai generoasa. Ca si structura, se pastreaza calitatea rulourilor din aluminiu si se implementeaza un sistem de siguranta pe baza de boltz, zavor sau yala. Culorile disponibile pentru aceste produse sunt: alb, mahon, stejar auriu, nuc sau chiar culori preferentiale selectate din paletar.

3. Rulouri exterioare cu actionare automata

Rulourile exterioare din aluminiu actionate automat sunt cele mai populare si mai practice produse de acest gen. Conform specificatiilor preluate de pe site-urile producatorilor de rulouri exterioare, avem parte de un ansamblu format din componentele enuntate anterior la care se adauga un panou de actionare automata alcatuit dintr-un circuit electric, un motor electric, un sistem de actionare fix sau chiar o telecomanda fara fir. La fel ca si in cazul rulourilor exterioare prezentate anterior, avem parte de un sistem antiefractie pe baza de yala, zavor sau boltz, de numeroase variante in materie de culori pentru lamele si celelalte ansamble, precum si de numeroase accesorii menite sa faciliteze utilizarea lor.

GD Star Rating
loading...
Rulouri exterioare - componente si moduri de actionare, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns