Usi antifoc, siguranta in situatiile extreme

Siguranta este cea mai importanta atunci cand vine vorba atat de persoane, cat si de bunuri materiale. Ca persoane, ne putem lupta cu multe forte ale naturii, insa sunt cateva care nu se lasa usor doborate. Unul dintre aceste exemple este focul. Arde tot ce atinge, fara a avea mila.

Tocmai pentru a lupta si a face fata mai bine flacarilor, au fost inventate usile rezistente la foc sau usi antifoc. Ele sunt confectionate din material rezistente, au o durata mare de functionalitate si pot fi folosite in orice tip de spatiu, fie ca este industrial, fie ca este rezidential.

Timpul de rezistenta al acestor usi antifoc la incendii poate fi 30 de minute, 60 de minute sau 120 de minute, diferentele fiind realizate de cantitatea de material termorezistent. Deoarece sunt potrivite pentru orice zona, dimensiunile lor sunt personalizate in functie de cerintele fiecarui doritor.

Pe langa rezistenta la flacari, usile antifoc sunt si un bun izolant termic. Ele impiedica imprastierea caldurii degajate in urma deflagratiei, pastrand o temperatura cat mai acceptabila in camerele aflate in preajma celei in care a izbucnit incendiul. In plus, ele ofera protectie si impotriva gazelor toxice si a fumului ce pot fi degajate. Nu permit extinderea lor, fiind un izolator foarte bun.

Usile rezistente la foc sunt umplute cu o lana imbibata intr-un gel termic. La temperaturi ridicate, acest gel se transforma in apa si impiedica incingerea rapida a tablei usii. O temperatura mica a tablei usii ajuta la deschiderea rapida a usii antifoc in cazuri de urgent majora, cum sunt incendiile de orice fel.

Utilitatea unei usi antifoc este resimtita in spatii industriale, comerciale si nu numai. Ele ofera protectie in depozite, hale, arhive, scoli, centrale termice si electrice si multe alte spatii asemanatoare.

Montarea unei usi antifoc este recomandata a fi realizata in toate spatiile in care se afla bunuri materiale sau persoane. Ea reprezinta protectie si siguranta in situatiile extreme, cum sunt incendiile sau exploziile. In plus, ele asigura un timp de evacuare mai mare.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns