Pasi esentiali pentru renovarea unei case

1materialesocosconstruct

Ati planificat un proiect de renovare a casei voastre in perioada care urmeaza? Urmati acesti pasi practici inainte de a incepe proiectul de renovare pentru a va asigura caacesta va functiona in conditii de siguranta, fara probleme si ca veti avea posibilitatea de a va incadra in bugetul  disponibil.

PREGATIREA CASEI PENTRU RENOVARE

Transformarea unei case vechi intr-una noua poate presupune daramarea celei vechi si constructia uneia noi sau renovarea acesteia pentru a se plia pe cerintele si nevoile voastre. In functie de anvergura schimbarilor pe care doriti sa le efectuati, trebuie sa porniti de la un buget pe care il puteti aloca acestui proiect de renovare(materiale de constructii, echipa).

O data ce ati stabilit bugetul, veti putea incepe pregatirea casei pentru renovare. Aceasta etapa de pregatire va face ca intregul proces sa functioneze mai bine si va va ajuta sa calculati cu mai multa precizie costul general al renovarii. Este util sa creati o lista de verificare a pasilor necesari renovarii casei pentru a avea o imagine de ansamblu a intregului proiect pana la obtinerea rezultatelor dorite.

ALEGEREA ECHIPEI POTRIVITE

Pentru a beneficia de o renovare de succes a casei voastre, este important sa alegeti echipa potrivita care sa realizeze practic ceea ce voi va doriti. Puteti miza pe recomandari din partea familiei pentru a alege un arhitect, un constructor si, daca este necesar, un manager de proiect – cu exceptia cazului in care intentionati sa fiti chiar voi managerii de proiect pentru renovarea locuintei personale.

Trebuie sa va simtiti confortabil si increzator in abilitatile tuturor celor care lucreazapentru a da forma proiectului de renovare pe care l-ati gandit. Daca nu aveti ceva specific in minte, puteti apela cu incredere la un arhitect si specialisti in design interior pentru a va oferi sfaturi si recomandari despre maniera in care puteti renova casa pentru a deveni un spatiu practic, personalizat conform cerintelor si nevoilor voastre.

PLANUL TEHNIC AL RENOVARII

Atunci cand vorbim de renovarea unei case, este esential ca planul tehnic al renovarii sa fie realizat inainte de a incepe lucrarile. Daca nu mizati pe o echipa de specialisti in aceasta etapa, este important sa luati in calcul toate lucrarile care vor fi necesare pentru a le prioritiza astfel incat toate etapele sa fie urmate corespunzator pe parcursul proiuectului.

Este posibil sa constatati faptul ca lucrarile realizate intr-o singura incapere au un impact major asupra celor dintr-o alta camera. Acest lucru se intampla in special atunci cand sunt implicate instalatii sanitare in proiectul de renovare. Din acest motiv, este esential sa aveti o viziune clara asupra inregii case si sa pregatiti un program de lucrari care sa fie efectuate in ordinea corecta.

In plus, daca intentionati sa efectuati lucrari structurale majore sau sa adaugati o extensie casei, este recomandat sa consultati mai intai profesionisti in domeniu deoarece pot aparea implicatii pe care nu le cunoasteti daca nu sunteti un specialist in constructii.

Cu un plan bine pus la punct, cu bugetul stabilit pentru proiect si cu o viziune clara asupra intregului demers, veti putea incheia cu succes procesul de renovare a oricarei case.

GD Star Rating
loading...
Pasi esentiali pentru renovarea unei case, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns